Зеленський застеріг, що ракетні удари Росії загрожують екокатастрофою Молдові

Новини — П'ятниця, 29 березня 2024, 19:13 —

Президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ставки Верховного головнокомандувача 29 березня наголосив на загрозі, яку подальші ракетні обстріли Росії несуть для Молдови.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він написав у Telegram.

Зеленський, коментуючи останній обстріл ракетами й дронами з боку Росії, підкреслив, що його ціллю були Канівська та Дністровська гідроелектростанції.

"Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні", – додав він.

Реклама:

Дністровська ГЕС розташована неподалік від кордону з Молдовою. Її руйнування може призвести до підтоплення навколишніх населених пунктів.

За даними ЗМІ, Росія вже намагалась вдарити по території станції у жовтні 2022 року, тоді минулось без значних руйнувань.

Раніше в Молдові не підтвердили інформацію, поширену деякими моніторинговими Telegram-каналами, про проліт російських ракет територією країни під час атаки в ніч проти 29 березня.

Натомість Міністерство оборони Румунії повідомило, що на румунській території знайшли фрагменти, схожі на дрон, поблизу річки Дунай і кордону з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: