Франція відкриє в Молдові офіс для оборонної співпраці

Четвер, 7 березня 2024, 17:21

Молдова та Франція 7 березня підписали дві угоди – про співпрацю у галузі оборони та економіки – під час візиту молдовської делегації до Парижа.

Про це лідери країн оголосили на спільній пресконференції, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Угода про оборонну співпрацю підписали міністри оборони Франції та Молдови Себастьєн Лекорню та Анатолій Носатий.

Як пояснив президент Франції Емманюель Макрон, ця угода передбачає зокрема "відкриття в найближчі місяці постійної оборонної місії (Франції. – Ред.) у Кишиневі", додавши, що "це лише перший крок".

Реклама:

Економічна угода, яку також уклали на рівні міністрів двох країн – це "двостороння дорожня карта, що визначає майбутні проєкти, які будуть розроблятися спільно", додав французький президент.

Франція та Молдова підпишуть у четвер оборонну та економічну угоди

Молдовська президентка Мая Санду своєю чергою подякувала Франції за підтримку суверенітету й територіальної цілісності Молдови, а також готовність допомогти з мирним врегулюванням Придністровського конфлікту.

"Московський режим намагається контролювати мою країну за допомогою енергетичного шантажу, організації демонстрацій, кібератак… і навіть розпалювання державного перевороту", – заявила Санду.

Нагадаємо, Франція запросила главу МЗС України, міністрів закордонних справ та оборони головних союзників Києва та генсека НАТО взяти участь у відеоконференції 7 березня, щоб продемонструвати "єдиний фронт" та виробити конкретні пропозиції щодо посилення підтримки України.

У Франції також повідомляли, що європейські держави обговорюють, як посилити військову підтримку Молдови, яка стикається з дестабілізацією з боку Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: