У Франції після погроз ІДІЛ посилили безпеку на стадіоні перед великим футбольним матчем

Новини — Середа, 10 квітня 2024, 12:54 —

Французька поліція після загрози теракту з боку угруповання "Ісламської держави" (ІДІЛ) посилила заходи безпеки навколо стадіону Парк де Пренс у Парижі, де місцевий футбольний клуб Парі Сен-Жермен (ПСЖ) прийматиме у середу Барселону в матчі Ліги чемпіонів.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

У середу на стадіоні Парк де Пренс поліція почала евакуйовувати припарковані автомобілі та встановлювати бетонні блоки, а діями правоохоронців керували старші офіцери.

За даними групи Site Intelligence, яка відстежує публікації ісламських бойовиків, ІДІЛ опублікувала пост із закликом до підписників відтворити напад на арени Стад де Франс в передмісті Парижа в листопаді 2015 року, опублікувавши зображення стадіону Парк де Пренс.

Реклама:

На іншому зображенні, яке побачила Site Intelligence, містився заклик до бойовиків використовувати безпілотники для атак на стадіони.

Днями активного члена терористичного угруповання "Ісламська держава" затримали в римському аеропорту Ф'юмічіно – Міжнародному аеропорту імені Леонардо да Вінчі, який є найбільшим в Італії.

Після нещодавнього теракту під Москвою на Заході акцентували на тому, що загроза терактів від терористичного угруповання ІДІЛ зберігається. Про це заявив, зокрема держсекретар США Ентоні Блінкен.

У Франції після теракту у Росії оголосили про підвищення рівня терористичної загрози до максимального.

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що філія угруповання "Ісламська держава", яка взяла відповідальність за теракт в концертній залі Crocus City Hall, здійснила кілька спроб атак на території Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: