Зеленський і президентка Швейцарії хочуть залучити якнайбільше країн до Саміту миру

Новини — Середа, 10 квітня 2024, 17:52 —

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з  президенткою Швейцарії Віолою Амгерд домовилися працювати для залучення якомога більшої кількості країн до участі в інавгураційному Саміті миру.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України, пише "Європейська правда".

В ОПУ зазначили, що президенти України та Швейцарії домовилися провести перший Глобальний саміт миру в червні.

"Володимир Зеленський і Віола Амгерд домовилися продовжувати роботу щодо залучення якомога більшої кількості країн до участі в саміті для напрацювання спільного бачення з практичного досягнення справедливого, стійкого та всеосяжного миру для України", – йдеться у повідомленні. 

Реклама:

Саміт стане логічним продовженням роботи з реалізації української "формули миру", зокрема зустрічей на рівні послів понад 80 країн, акредитованих в Україні, а також чотирьох зустрічей радників з питань національної безпеки, які відбулися в Копенгагені, Джидді, на Мальті та у Давосі, зазначили в ОПУ.

У середу уряд Швейцарії повідомив, що проведе дводенну конференцію високого рівня щодо врегулювання війни в Україні 15 і 16 червня.

Росія заявила, що не братиме участі в переговорах у Швейцарії.

В Офісі президента України заявляють, що Росія, яка порушує всі міжнародні правила та гуманітарні норми, не буде учасницею першого глобального Саміту миру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: