Топгенерал США в НАТО: РФ є "хронічною загрозою" для світу

Новини — Четвер, 11 квітня 2024, 10:37 —

Командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі американський генерал Крістофер Каволі заявив, що РФ становить "хронічну загрозу" для світу та подальша допомога Україні у відбитті російської агресії має вирішальне значення.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав на засіданні Комітету з питань збройних сил Палати представників США.

За його словами, через більш ніж два роки після широкомасштабного вторгнення російський лідер Владімір Путін не демонструє жодних ознак припинення агресії.

"РФ не має наміру зупинятися на Україні. Росія становить хронічну загрозу... Ми переживаємо, м'яко кажучи, складні часи на Європейському театрі", – зазначив Каволі, додавши, що Європейське командування реагує на загрозу НАТО посиленням своїх сил та засобів стримування на усьому континенті.

Реклама:

Він констатував, що російські війська в Україні руйнують міста та забирають життя невинних людей у масштабах, "яких ми не бачили з часів Другої світової війни".

Генерал також висловив занепокоєння залежністю Росії від Китаю, Ірану та Північної Кореї у підтримці її військової кампанії в Україні.

"Ці країни формують взаємопов'язані стратегічні партнерства, намагаючись кинути виклик теперішньому порядку. Це глибоко ворожі дії національним інтересам США", – вказав Каволі.

Він також попередив, що без підтримки України Сполученими Штатами перевага Росії в артилерії на полі бою ще більше посилиться.

Крім того, Каволі застеріг, що без подальшої американської підтримки в Україні "досить швидко" закінчаться артилерійські снаряди і перехоплювачі ППО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: