Рейтинги прем’єрки та очільника МЗС Литви просіли до мінімуму

Новини — П'ятниця, 12 квітня 2024, 10:31 —

Опитування у Литві показало рекордно низький рівень підтримки чинної прем’єрки Інгріди Шимоніте і міністра закордонних справ Габріелюса Ландсбергіса.

Про це повідомляє LRT, пише "Європейська правда".

Дослідження громадської думки, проведене у березні Baltic Research на замовлення інформаційного агентства ELTA, засвідчило, що до прем’єрки Інгріди Шимоніте позитивно ставляться 18% опитаних. Це на 7 процентних пунктів менше, аніж станом на лютий.

Найвищі рейтинги у Шимоніте були у листопаді 2018 року, коли її позитивно оцінювали 56% респондентів. 

Реклама:

Міністра закордонних справ Габріелюса Ландсбергіса, якого включають в опитування з 2015 року, у березні 2024 року позитивно оцінили лише 14% опитаних, а 79% ставляться до нього негативно. Найвищий рівень позитивного сприйняття він мав у січні 2018 року – 39%. 

Інші попередні опитування свідчили, що найпопулярнішим політиком країни залишається чинний президент Гітанас Науседа, який спробує у травні переобратися на цю посаду. 

Нагадаємо, Гітанас Науседа отримав попередження ЦВК після своєї пропозиції у рамках кампанії сходити на каву з виборцями, які його підтримали, обравши таких людей через лотерею. Виборча комісія попередила, що запрошення у кав’ярню можна розцінювати як пропозицію матеріальної вигоди. 

Після того президент уточнив свою пропозицію, зазначивши, що зустріч пройде у неробочий час і за своє замовлення кожен заплатить сам.

Тим часом Інгріді Шимоніте довелося змінити передвиборче гасло після того, як зауважили його схожість із путінським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: