Президент Литви все ж зустрінеться з виборцями за кавою після попередження ЦВК

Четвер, 7 березня 2024, 17:49

Передвиборчий штаб президента Литви Гітанаса Науседи, який має намір балотуватися на цю посаду вдруге, відібрав 16 людей, які захотіли зустрітися з політиком за чашкою кави в межах кампанії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Керівник штабу Науседи Повілас Мачюліс сказав, що в зустрічі з Науседою візьмуть участь одночасно всі 16 обраних виборців, їм також дозволять привести із собою дітей, членів сім’ї і близьких.

"Ми думали, це буде зустріч у вузькому колі, але оскільки надіслали по кілька прізвищ тих, хто підписався, то запросимо більше людей", – пояснив він.

Реклама:
Прем'єрка Литви була змушена змінити передвиборче гасло через схожість з путінським

Мачюліс наголосив, що у зв’язку з попередженням Центральної виборчої комісії Литви зустріч планується не в робочий час, а за каву кожен заплатить сам. Де саме вона відбудеться, ще вирішують.

"Я поки що не отримую відповіді, чи виходить, але поки що плануємо наступної суботи (16 березня. – Ред.)", – додав він.

Литовська ЦВК минулого місяця попередила Науседу, що його пропозиція зустрітися з виборцями за кавою не зовсім у межах законодавства, тому що запрошення у кав’ярню можна розглядати як пропозицію матеріальних благ.

Президентські вибори в Литві відбудуться 12 травня 2024 року. Чинний президент країни Гітанас Науседа залишається лідером рейтингу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: