Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України

Новини — Середа, 17 квітня 2024, 09:10 —

Уряд Данії оголосив про виділення нового пакета військової підтримки України обсягом майже 300 млн євро, що будуть спрямовані, серед іншого, на закупівлю боєприпасів, безпілотників і виробництво ракетних компонентів.

Про це йдеться у заяві Міноборони Данії, оприлюдненій у вівторок, пише "Європейська правда".

Згідно з повідомленням, рішення передбачає виділення 200 млн данських крон на інвестиції в українську оборонну промисловість. 

Крім того, виділено кошти на створення значного морського потенціалу, безпілотників і виробництво ракетних компонентів. Загалом у новому пакеті було виділено близько 2,2 млрд данських крон (295 млн євро).

Реклама:

"Інвестиції в українську оборонну промисловість для закупівлі та передачі зброї та боєприпасів, безпілотників та виробництва ракетних компонентів у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також значна морська допомога. Це основні елементи 17-го пакета допомоги, щодо якого уряд сьогодні провів консультації з данським комітетом з питань зовнішньої політики", – сказано у повідомленні.

"17-й пакет допомоги спрямований на розширення оборонно-промислового співробітництва з Україною, що ґрунтується на все більшій потребі у зміцненні та нарощуванні українського виробництва артилерійських снарядів, ракет і безпілотників", – прокоментував міністр оборони Данії Троельс Лунд Пульсен.

Він зазначив, що у березні відвідав декілька українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що існує великий потенціал для майбутньої співпраці.

Як і попередні пакети допомоги, цей передбачає укладення низки різних угод з членами Альянсу як щодо закупівель, так і щодо пожертв з боку оборонних підприємств країн-членів НАТО. Частину обладнання постачатимуть данські компанії.

У березні Держпідприємство "Агенція оборонних закупівель" України та Організація закупівель і логістики Міністерства оборони Данії підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю в оборонних закупівлях.

Читайте також про те, як Данія, Норвегія та Японія інвестують у перемогу України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: