У Німеччині на тлі сильного похолодання на слизьких дорогах постраждали десятки людей

Новини — Неділя, 21 квітня 2024, 10:35 —

У Німеччині повернення зимової погоди спричинило низку аварій, на слизьких дорогах постраждали десятки людей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Welt.

15 людей отримали поранення в аварії з нагромадженням транспортних засобів на слизькій дорозі на автобані 70 у Верхній Франконії. За словами представника поліції, в суботу вранці в ДТП потрапили 29 транспортних засобів, включаючи легкові автомобілі та міжміський автобус. 14 транспортних засобів втрапили в ДТП на дорозі в напрямку Бамберга та 15 у протилежному напрямку до Байройта, включаючи, за даними поліції, вантажівку та автобус.

 
фото dpa

Поліція назвала причиною аварії "сильний дощ і град у поєднанні з перевищенням швидкості" та недостатню безпечну дистанцію. За попередніми оцінками, сума збитків становить від 250 до 300 тисяч євро.

Реклама:

На місці працювала велика кількість екстрених служб, зокрема 130 пожежників, шість лікарів швидкої допомоги та 70 парамедиків. Були задіяні три гелікоптери рятувальників і гелікоптер поліції, а також 15 карет швидкої допомоги.

У районі Фульди в землі Гессен четверо людей, у тому числі двоє маленьких дітей, втрапили в ДТП на слизькій дорозі. Автомобіль, в якому сиділи діти та 25-річний пасажир, виїхав на зустрічну смугу та злетів у кювет, де перекинувся. Швидка доставила чотирьох постраждалих до лікарні.

Семеро людей постраждали в аварії на трасі A36 в районі Гарц (Саксонія-Ангальт). Як повідомила поліція, троє водіїв поблизу Тале втратили контроль над своїми автомобілями через раптовий град і сталося зіткнення. У суботу вдень в аварії серйозно постраждала 69-річна пасажирка одного з автомобілів. Ще шестеро пасажирів, серед яких двоє дітей 8 і 12 років, отримали легкі травми. Усіх семеро постраждалих каретою швидкої допомоги доставлено до лікарні.

Німецька погодна служба (DWD) оголосила про сильний снігопад на низьких гірських висотах цієї неділі.  На висоті 400-600 метрів можна очікувати до 10 сантиметрів свіжого снігу в неділю вранці, а на більших висотах навіть до 15 сантиметрів.

Кілька дерев зламалися під вагою снігу в Східній Вестфалії-Ліппе в ніч на неділю. Як повідомили в поліції, це створило близько 20 небезпечних місць. Співробітники місцевої пожежної охорони прибрали повалені дерева та розчистили вулиці.

Нагадаємо, сильні вітри на півдні Польщі на початку квітня завдали значних збитків і призвели до загибелі п'ятьох людей, серед яких діти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: