Рейтинг німецьких ультраправих – найнижчий за 11 місяців

Новини — П'ятниця, 26 квітня 2024, 12:57 —

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") залишається другою за популярністю політичною силою країни, проте її рейтинг зараз найнижчий за останні 11 місяців.

Про це свідчать результати опитування ZDF-Politbarometer, передає "Європейська правда".

Найпотужнішою політсилою в Німеччині все ще залишається консервативний блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу з 30% підтримки.

"АдН" посідає друге місце з 17%. Партія втратила один відсотковий пункт порівняно з опитуванням два тижні тому, впавши до найгіршого значення в цьому опитуванні з кінця травня минулого року.

Реклама:

"Зелені" знову збільшили підтримку електорату. Якби федеральні вибори відбулися в неділю, партія отримала б 15% – це на три відсоткові пункти більше, ніж в опитуванні два тижні тому. Це поставило "Зелених" на один рівень із Соціал-демократичною партією канцлера Олафа Шольца, яка в порівнянні з попереднім опитуванням втратила один пункт.

Рейтинг коаліційної Вільної демократичної партії лишається без змін, а "Ліві" додали один пункт підтримки. Проте обидві партії не долають 5-відсотковий бар’єр.

Ліворадикальний "Альянс Сари Вагенкнехт" ледве набирає 5% – нова політична сила втратила один пункт.

Європейський парламент 25 квітня ухвалив резолюцію із засудженням спроб Кремля втрутитися в демократичні процеси і підірвати їх, а також із закликом притягти до відповідальності причетних до таких деструктивних впливів.

Окремо депутати Європарламенту висловили стурбованість у зв’язку з тим, що провідного євродепутата від "Альтернативи для Німеччини" Максиміліана Кра підозрюють в отриманні грошей від агентів Кремля, а також арештом його помічника в Німеччині за підозрою у шпигунстві на користь Китаю.

Європарламент закликав "Альтернативу для Німеччини" невідкладно публічно задекларувати свої фінансові відносини, особливо з Кремлем, а також публічно розкрити мету і точну суму всіх платежів, що надходять з джерел, пов'язаних з Кремлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: