Сирський розповів "Рамштайну", що ситуація на фронті загострюється

Новини — Субота, 27 квітня 2024, 14:36 —

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський взяв участь у 21-му засіданні Контактної групи з обороноздатності України,  на якому розповів про ситуацію на фронті, що "має тенденцію до загострення".

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, повідомляє "Європейська правда".

Сирський розповів, що перед учасниками коаліції виступив президент Володимир Зеленський, міністр оборони Рустем Умєров, начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

"Я в свою чергу поінформував учасників коаліції про складну оперативно-стратегічну обстановку, яка має тенденцію до загострення; специфіку здійснення противником авіаударів по об‘єктах енергетичної інфраструктури; про наші нагальні потреби в ракетах, боєприпасах, озброєнні, військовій техніці та ключову роль їх своєчасного надходження", – повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Реклама:

Він зазначив, що подякував учасникам та особисто главі Пентагону Ллойду Остіну за послідовну підтримку України, Збройних сил, військову допомогу з боку США та всіх союзників і партнерів.

Нагадаємо, після 21-го засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI.

Бельгія виділить 200 млн євро на ініціативу Німеччини з пошуку ППО для України, а Іспанія  підтвердила намір відправити Києву ракети-перехоплювачі до зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: