У Франції звільнили з армії двох солдатів, засуджених за гомофобний напад

Новини — Вівторок, 30 квітня 2024, 23:10 —

Двох військовослужбовців 152-го піхотного полку в місті Кольмар на сході Франції звільнили з армії після того, як їх засудили через напад на гомофобному ґрунті.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Командування східного військового округу Франції 30 квітня підтвердило, що військових віком 19 і 21 років були звільнені зі служби.

Там зазначили, що чоловіки вступили до французького війська на початку року і "все ще перебували на випробувальному терміні", який триває шість місяців.

Реклама:

Гомофобний напад, "очевидно, повністю суперечить цінностям" і статусу солдата, додали в командуванні, підкресливши, що позбавлення права служити в армії є найсуворішим покаранням, яке вони можуть накласти.

Уряд Франції оголосив про кроки для боротьби з домаганнями в армії

Інцидент стався наприкінці минулого тижня в центрі Страсбурга. Двоє солдатів, які перебували у відпустці, поверталися з п'яної вечірки й побили свою жертву – 28-річного чоловіка, причому один із них вигукнув гомофобну лайку.

Потерпілий отримав травми голови, проколоту барабанну перетинку і вибиті зуби та був визнаний лікарями непрацездатним на 10 днів.

Суд засудив уже колишніх військовослужбовців до двох років ув'язнення з випробувальним терміном в один рік, заборонив контактувати з потерпілим і з'являтися в Страсбурзі протягом трьох років, а також володіти зброєю – протягом п'яти років. Вони також повинні будуть виплатити 1800 євро асоціації SOS Homophobie.

Нагадаємо, в лютому відсторонили від виконання службових обов'язків майже на рік енерала італійської армії Роберто Ванначчі, якому оголосили догану за публікацію книги, що принижує ЛГБТ, мігрантів та феміністок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: