Латвія передасть Україні дрони на 1 млн євро та внесе 10 млн євро на закупівлю снарядів

Новини — Четвер, 4 квітня 2024, 11:18 —

Латвія готує новий пакет військової допомоги для України, а також передасть перші дрони в межах "коаліції дронів" та зробить свій фінансовий внесок у чеську ініціативу, яка передбачає закупівлю боєприпасів для України.

Про це на спільній пресконференції з прем'єром України Денисом Шмигалем у Ризі заявила його латвійська колега Евіка Сіліня, повідомляє "Європейська правда".

Сіліня оголосила, що "зовсім скоро" Латвія надішле перші дрони загальною вартістю 1 млн євро.

"Дрони вже перевірені, наші колеги вже визнали їх такими, що відповідають усім вимогам", – зазначила Сіліня.

Реклама:

За її словами, в межах чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів Латвія внесе 10 млн євро.

"Вже цього місяця передбачається наступний пакет військової допомоги, зокрема матеріально-технічні засоби, боєприпаси та озброєння, які є у нас", – повідомила вона.

Раніше повідомляли, що Латвія планує укласти з Україною угоду про довгострокову підтримку і безпеку, зобов'язуючись надавати військову допомогу в розмірі 0,25% від валового внутрішнього продукту цього року і впродовж наступних двох років.

Як відомо, Велика Британія разом із Латвією очолює міжнародну "коаліцію дронів", утворену в рамках Контактної групи з питань оборони України, більше відомої як "формат Рамштайн".

Раніше ЗМІ повідомляли, що учасники ініціативи Чехії з закупівлі артилерійських снарядів для України за межами Європи підписали угоду, в межах якої Київ отримає мільйон боєприпасів – більше, ніж планували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: