Байден назвав Трампа головною загрозою для демократії США

Новини — Вівторок, 9 квітня 2024, 20:32 —

Президент США Джо Байден назвав свого республіканського опонента на прийдешніх виборах голови держави, Дональда Трампа, головною загрозою для американської демократії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP, Байден сказав в інтерв'ю провідному іспанськомовному мовнику США Univision.

Відповідаючи на запитання, що він вважає "головною загрозою для свободи і демократії в країні", Байден сказав: "Дональда Трампа. Серйозно".

Він пояснив, що має на увазі підтримку Трампом натовпу, який штурмував Капітолій у січні 2021 року, намагаючись зірвати затвердження результатів президентських виборів.

Реклама:

"Думка про те, що він сидів би в офісі... і годинами спостерігав за нападом на Капітолій", – сказав Байден, нагадавши, що Трамп публічно обіцяв у разі перемоги в листопаді "стати диктатором у перший же день".

"Я не можу пригадати жодного іншого випадку, за мого життя, в історії, коли у вас був хтось, хто мав подібне ставлення", – наголосив президент США.

Нещодавно Байден пожартував над Трампом, говорячи про майбутні президентські вибори у США, а також запросив його пограти у гольф.

За деякими опитуваннями, чинний американський президент помітно скоротив відставання від республіканського опонента у ключових штатах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: