Гамбург передає Україні чотири машини для розмінування

фото
Новини — Понеділок, 13 травня 2024, 16:57 —

Сенатор з питань внутрішніх справ Гамбурга Енді Гроте передав послу України в Німеччині Олексію Макеєву першу з чотирьох машин розмінування.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє канал n-tv.

Машина буде використовуватися для знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів в Україні з червня. Очікується, що ще три машини надійдуть до серпня.

фото dpa
фото dpa

"Замінування значної частини території України є однією з найбільших небезпек, які війна створює для населення, – заявив Гроте.

Реклама:

"Тому ми дуже раді, що можемо використати досвід Гамбурга у знешкодженні вибухонебезпечних предметів, щоб допомогти зменшити кількість людей, які гинуть від мін в Україні", – додав він.

Внаслідок загарбницької війни Росії проти України на українській території знаходять все більше і більше мін. Згідно з інформацією української влади, на яку посилається канал, замінованою є територія площею близько 174 000 квадратних кілометрів.

Нагадаємо, посол Німеччини Мартін Єгер у квітні відвідав Миколаїв і спостерігав за навчанням українських саперів.

Мартін Єгер зазначив, що Німеччина робить значний внесок у розмінування України, а важливими партнерами у цих зусиллях є Данська рада у справах біженців та HALO Trust.

Нагадаємо, на початку квітня у Мінреінтеграції повідомляли, що міжнародні партнери України виділили понад 700 мільйонів доларів на гуманітарне розмінування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: