Норвегія забороняє в'їзд для туристів з РФ

Новини — Четвер, 23 травня 2024, 08:55 —

Уряд Норвегії ще більше посилює умови в'їзду до країни громадян РФ, якщо метою поїздки є туризм.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні норвезького уряду.

Зміни набувають чинності з 29 травня.

Уряд Норвегії посилив практику видачі віз для росіян навесні 2022 року, і після цього туристичні візи для росіян, як правило, не видаються. Наразі умови в'їзду ще більше посилюються.

Реклама:

"Рішення про посилення правил в'їзду відповідає норвезькій лінії на те, щоб бути разом із союзниками та партнерами у протидії незаконній загарбницькій війні Росії проти України", – заявила міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Емілія Енгер Мель.

Зміна означає, що поліція може відмовляти у в’їзді російським громадянам, на яких поширюється дія оновлених правил.

Громадянам Росії, метою яких є туризм та інші несуттєві поїздки, буде відмовлено у в’їзді при перетині зовнішнього кордону. Посилення стосується як тих, хто має візи, видані Норвегією до посилення візової практики навесні 2022 року, так і тих, хто має візи, видані іншими країнами Шенгенської зони.

Винятки будуть надаватися в окремих випадках, наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців і дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян Росії, які працюють або навчаються в Норвегії або інших країнах Шенгенської зони.

Нагадаємо, у Норвегії раніше також повідомляли про суд над чоловіком, який запустив безпілотник під час візиту Володимира Зеленського до Осло у грудні.

Протягом осені 2022 року в Норвегії затримали кількох росіян, які здійснювали несанкціоновану зйомку з дрона. Більше читайте у статті: Війна за Арктику чи енергетичні диверсії: чому активізувалися російські шпигуни у Норвегії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: