Через страйк авіадиспетчерів знову скасовують більшість рейсів в одному з аеропортів Парижа

Новини — П'ятниця, 24 травня 2024, 15:49 —

Найближчої суботи більшість рейсів з паризького аеропорту Орлі превентивно скасовують через черговий страйк профспілок авіадиспетчерів. 

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Головне управління цивільної авіації Франції розпорядилося превентивно скасувати 70% рейсів, які обслуговує аеропорт Орлі, на 24 квітня через новий страйк профспілок авіадиспетчерів. "Бронь" залишили для усіх рейсів сполученням із заморськими територіями Франції, чимало з яких вирушають саме з цього аеропорту.

Оголошення про страйк з’явилося всупереч угоді, укладеній профспілками з Управлінням цивільної авіації у квітні. У профспілках кажуть, що та домовленість буцімто не вирішує проблему з нестачею кадрів.

Реклама:

Попередній страйк французьких авіадиспетчерів в кінці квітня, який врешті скасували через підписання угоди, все одно зірвав плани багатьом пасажирам.

Регулярні протести французьких диспетчерів є постійним предметом критики ірландського лоукостера Ryanair. У компанії навіть закликали постійних клієнтів підписати звернення до керівних органів ЄС з метою натиснути на Францію та дозволити літати через її повітряний простір попри страйки авіадиспетчерів, оскільки нерідко через страйки французів скасовувалися рейси між іншими країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: