У Раді й уряді говорили з делегацією Сенату Польщі про зброю та енергетику

Новини — П'ятниця, 24 травня 2024, 17:53 —

У Верховній Раді та уряді розповіли про зміст зустрічей з делегацією польського Сенату на чолі зі спікеркою, яка у п’ятницю прибула з візитом до Києва. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення пресслужб.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів, що дякував Польщі за надану допомогу та окреслив поточні пріоритети у військовій допомозі, серед яких додаткові системи ППО та РЕБ, боєприпаси, бронетехніка, дрони й антидронові системи, далекобійні ракети. 

"Ми вдячні Польщі за приєднання до чеської ініціативи щодо фінансування закупівлі артилерійських снарядів для України, а також за нещодавнє рішення парламенту Польщі щодо продовження терміну дії тимчасового захисту для громадян України", – зазначив Стефанчук.

Реклама:

Прем’єр Денис Шмигаль розповів, що їхня розмова охоплювала низку сфер - військову підтримку, європейську та євроатлантичну інтеграцію, санкції проти Росії, конфіскацію російських активів, а також розвиток прикордонної інфраструктури.

"Окремо зосередили увагу на ситуації в енергетиці. Розраховуємо на допомогу Польщі в постачанні необхідного обладнання, зокрема генераторів, модульних котелень та газових турбін. Маємо намір децентралізувати українську енергосистему, аби зробити її менш вразливою для ворога", – зазначив Шмигаль.

Також він розповів, що дякував польським колегам за надання боєприпасів до ППО, не уточнюючи, про яку партію допомоги йдеться. 

"Високо цінуємо надзвичайний рівень підтримки нашої держави з боку Польщі й польського народу", – додав Шмигаль. 

У своєму виступі у Верховній Раді очільниця польського Сенату Малгожата Кідава-Блонська закликала захищати дружбу України та Польщі.

Стефанчук на їхньому спільному брифінгу заявив про початок офіційних переговорів України і Польщі щодо двосторонньої безпекової угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: