Офіційно: ЄС ухвалив новий санкційний режим проти Росії за порушення прав людини

Новини — Понеділок, 27 травня 2024, 16:12 —

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС ухвалили новий санкційний режим проти осіб, відповідальних за порушення прав людини у Росії, та затвердили перші санкції у його межах. 

Повідомлення про це розмістила пресслужба Ради ЄС, пише "Європейська правда".

Рада ЄС затвердила створення нового санкційного режиму у відповідь на систематичні репресії, які здійснює російська влада проти нелояльних до режиму. З такою пропозицією виступив головний дипломат Євросоюзу після смерті в ув’язненні критика Путіна Алексєя Навального.

Окрім можливості персональних санкцій, санкційний режим передбачає обмеження на експорт у Росію обладнання і технологій, які можуть використовуватися для репресій, стеження та прослуховування. 

Реклама:

У межах нового режиму одразу затвердили санкції проти однієї юридичної і 19 фізичних осіб.

Під санкції потрапила Федеральна пенітенціарна служба РФ як відомство, відповідальне за становище у в’язницях.

Серед фізичних осіб, які потрапили під санкції – прокурори та представники російської судової системи, які відігравали провідну роль у засудженні Навального та ув’язненні за надуманими звинуваченнями відомого російського правозахисника Олега Орлова і мисткині Александри Скочиленко. 

Щодо цих осіб застосують замороження активів і заборону на в’їзд чи транзит територією країн ЄС, а громадянам і юрособам у ЄС буде заборонено передавати їм будь-які кошти. 

Нагадаємо, у лютому вісім країн ЄС звернулися до глави зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозепа Борреля з проханням накласти санкції на російських прокурорів, суддів і співробітників пенітенціарних установ у зв'язку зі смертю Навального.

Минулого тижня постійні представники держав Європейського Союзу погодили нові санкції проти близько 20 людей, відповідальних за смерть Навального у колонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: