Сирський обговорив з начальником Генштабу Польщі підготовку українських бійців

Новини — Вівторок, 28 травня 2024, 11:49 —

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський провів телефонні переговори з начальником Генерального штабу Збройних сил Польщі генералом Веславом Кукулою.

Як пише "Європейська правда", про це він повідомив у Facebook.

За його словами, вони обговорили поточну ситуацію на полі бою, потреби українського війська, а також питання підготовки українських бійців.

Реклама:

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що українська сторона готова ділитись з польськими колегами досвідом, який набули Сили оборони під час ведення бойових дій.

"Вчергове подякував особисто генералу Кукулі та польському народу за потужну підтримку в протистоянні російській агресії", – резюмував Сирський.

Раніше головнокомандувач ЗСУ  заявив, що Франція готова відправляти своїх інструкторів, залучених до підготовки українських військових, безпосередньо на територію України, а перші з них невдовзі приїдуть знайомитися з можливостями українських навчальних центрів.

Водночас Міністерство збройних сил Франції заявило, що відправлення французьких військових інструкторів в Україну для навчання військовослужбовців ще опрацьовується.

Нагадаємо, в середині травня американське The New York Times повідомляло, що деякі країни-члени НАТО непублічно обговорюють можливість відправлення військових інструкторів або підрядників на територію України для навчання українських військових і допомоги з ремонтом техніки.

Минулого тижня топгенерал США Чарльз Браун казав, що Сполучені Штати поки не планують такого кроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: