У Нідерландах вийшли на слід викрадачів коштовностей на десятки мільйонів доларів 

Новини — Середа, 29 травня 2024, 16:13 —

Міжнародне розслідування вийшло на банду грабіжників, відповідальних за зухвалу крадіжку ювелірних виробів на десятки мільйонів доларів на арт-шоу в Нідерландах – два викрадених дорогоцінних камені знайшли.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на АР, повідомила в середу нідерландська поліція.

У останньому звіті про хід розслідування поліція нідерландської провінції Лімбург повідомила, що вона звузила місце розташування грабіжників, які, за попередніми даними, прибули з Балкан.

"Тепер зрозуміло, що мова йде про Сербію, а точніше про місто Ніш. Не можна виключати, що підозрювані наразі перебувають там, але, можливо, також у Белграді або його околицях", – йдеться в заяві поліції.

Реклама:

Слідча група повідомила, що один діамант, знятий з викраденого намиста, був знайдений в Ізраїлі, а ще один – в Гонконзі.  Минулого року поліція вже повідомляла про знахідку одного з діамантів, але тоді не надала жодних подробиць.

"Обидва діаманти були вилучені для проведення експертизи", – йдеться в заяві поліції без уточнення деталей про те, коли камені знайшли.

Раніше поліція повідомляла, що розшукує чотирьох чоловіків, а в середу заявила, що підозрюваною в пограбуванні є також жінка.

Два роки тому ошатно одягнені грабіжники, озброєні кувалдами, викрали коштовності з вітрин на міжнародному арт-ярмарку в місті Маастрихт.

Викрадення стало приводом для міжнародної поліцейської операції з їхнього розшуку та повернення викрадених цінностей, які, за оцінками поліції, коштують десятки мільйонів доларів США.

Раніше у Нідерландах засудили до 8 років в’язниці викрадача цінних картин Ван Гога та Галса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: