У Данії кандидатка на євровиборах знялася з перегонів після публікацій про "російський слід"

Новини — Четвер, 30 травня 2024, 17:18 —

Одна з кандидаток від данської Ліберальної партії на виборах до Європарламенту зняла свою кандидатуру після того, як стало відомо про її контакти з "друзями Кремля".

Про це повідомляють данcькі ЗМІ, серед яких DR, пише "Європейська правда".

У своїх соцмережах кандидатка від Ліберальної партії Александра Саша заявила, що знімає кандидатуру на євровиборах – хоча де-факто вже не може зробити цього на такому пізньому етапі кампанії. 

"Вже тижнями проти мене ведуть наклепницьку кампанію, сповнену неправдивими заявами і неприємними інтерпретаціями… Маю визнати, що я більше не витримую цього і тому знімаю кандидатуру на виборах до Європарламенту", – заявила Саша. 

Реклама:

Її заява з’явилася невдовзі після того, як видання BT опублікувало матеріал про те, що вона була у правлінні молодіжної організації Європейського російського форуму, а також брала участь у зустрічах, організованих латвійською євродепутаткою Тетяною Жданок, яку звинувачують у давній співпраці з ФСБ. Окрім того, журналісти з’ясували, що вона зустрічалася з Борісом Тітовим, якого називають особою із близького оточення Путіна. 

У дописі про зняття з виборів Александра Саша відкинула звинувачення у "проросійськості".

"Мене вже довгий час зусібіч атакують неправдивими заявами про те, що моя кампанія фінансується російськими грошима чи державою, що я поплічниця Путіна… Звісно ж це не так", – заявила вона. 

Попри рішення кандидатки, на цьому етапі її вже технічно неможливо зняти з виборів. Вона залишиться у бюлетені і віддані за неї голоси, якщо такі будуть, рахуватимуть за звичайною процедурою. Якщо вона за результатами отримає мандат, то може відмовитися від нього. 

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: