МЗС: Заяви прем'єра Грузії вже важко відрізнити від заяв російського керівництва

Новини — Четвер, 30 травня 2024, 18:26 —

Міністерство закордонних справ засудило чергову недружню заяву прем'єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе, який назвав Україну "країною, що обвалилась", і не побачив винних у смертях десятків тисяч цивільних.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в коментарі на сайті МЗС.

Зовнішньополітичне відомство назвало неприйнятними та обурливими слова Кобахідзе щодо України та перекручені ним оцінки подій у державі.

Там нагадали прем'єру Грузії, що саме Росія напала на Україну та "відповідальна за тисячі втрачених життів, руйнування українських міст і сіл", тоді як він сам у своїй заяві жодного разу не згадав про державу-агресорку.

Реклама:
Прем'єр Грузії назвав Україну країною, "що обвалилася"

"Прикро спостерігати послідовну та постійну деградацію політичних заяв премʼєра Грузії, які останнім часом вже важко відрізнити від заяв російського керівництва", – констатувало МЗС.

Міністерство закликало грузинських політиків утриматись від аналогічних заяв, які "вчергове повторюють російські наративи".

У четвер прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе сказав, що за загибель десятків тисяч людей в Україні ніхто не несе відповідальності.

Нещодавно Кобахідзе також казав, що опоненти влади хочуть "українізації Грузії" і буцімто "хочуть відкрити у Грузії другий фронт", а влада всіляко їм перешкоджає, щоб зберегти мир. 

Читайте такожРосія виграє Грузію. Як ЄС та США втрачають вплив на Тбілісі та чи реально це розвернути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: