У Німеччині стартувала схема спрощеної міграції для кваліфікованих кадрів з-за меж ЄС

Новини — Субота, 1 червня 2024, 14:04 —

У Німеччині з 1 червня набула чинності схема Chancenkarte ("Карта можливостей"), яка дозволяє кваліфікованим працівникам з країн, що не входять до Європейського Союзу, приїжджати в пошуках роботи.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Для участі у програмі Chancenkarte заявники повинні мати щонайменше два роки професійної підготовки або університетський диплом, який визнається в країні, де він був отриманий. Іноземці також повинні володіти німецькою або англійською мовами.

Оцінюватимуть кандидатури заявників на основі мовних навичок, професійного досвіду, віку та зв'язків з Німеччиною.

Реклама:
Дефіцит кваліфікованої робочої сили загрожує ключовим галузям промисловості Німеччини

Для отримання Chancenkarte необхідно набрати щонайменше шість балів. Іноземець із такою картою зможе в'їхати в Німеччину для пошуку роботи на термін до одного року, причому він має працювати до 20 годин на тиждень.

Головна відмінність схеми полягає в тому, що нерезиденти ЄС, які бажають працювати в Німеччині, тепер не повинні пред'являти контракт із німецькою компанією перед тим, як отримати дозвіл на в'їзд.

Окрім того, з 1 червня спрощуються правила для в'їзду в Німеччину й для шукачів роботи із Західних Балкан. Квота на працівників із регіону збільшується з 25 до 50 тисяч, і для доступу до німецького ринку праці вони вже не повинні мати доказ професійної кваліфікації.

Однак для в'їзду в Німеччину вихідцям із західнобалканських країн, як і раніше, буде необхідний контракт з німецькою компанією.

Нова візова схема є частиною пакета законів, спрямованих на подолання нестачі кваліфікованої робочої сили в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: