ЄС підписав гарантійні угоди на 1,4 млрд євро в межах плану Ukraine Facility

Новини — Вівторок, 11 червня 2024, 19:33 —

Європейський Союз підписав перші гарантійні угоди в межах інвестиційної складової плану Ukraine Facility, який передбачає надання Україні 50 мільярдів макрофінансової допомоги до 2027 року.

Про це на конференції з відбудови в Берліні 11 червня оголосила віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко, повідомляє "Європейська правда".

Як пояснила Свириденко, угоди на суму 1,4 мільярда євро підписані з міжнародними та двосторонніми фінансовими інституціями в межах Ukraine Investment Framework – інвестиційного компонента програми Ukraine Facility.

"Тепер цей інвестиційний інструмент почне працювати, а в Україну почнуть заходити нові інвестори", – додала вона.

Реклама:
ЄС виділить Україні 1,9 млрд євро фінансової підтримки до кінця місяця

Нові угоди складаються з 1 мільярда євро кредитних гарантій і 400 мільйонів євро змішаних фінансових грантів, які стосуються ремонту, відновлення й розвитку енергетичної інфраструктури України.

Програми в межах цих угод також спрямовані на транспортний і муніципальний сектори та доступ до фінансування для малих і середніх підприємств, зокрема тих, які постраждали від війни в деокупованих і прифронтових регіонах.

Минулого тижня Верховна рада ратифікувала угоду з Євросоюзом щодо так званого плану для Ukraine Facility, який визначає зобов’язання з реформ на період до 2027 року.

20 березня Єврокомісія переказала Україні перший транш з Ukraine Facility обсягом 4,5 млрд євро. 

Читайте також: Ukraine Facility: на що та на яких умовах будуть витрачені 50 млрд євро від ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: