Орбан влаштував "марш миру" у Будапешті

Фото
Новини — Неділя, 2 червня 2024, 08:17 —

В угорській столиці Будапешті напередодні десятки тисяч людей зібрались, щоб продемонструвати свою підтримку прем'єр-міністру Віктору Орбану за тиждень до виборів до Європейського парламенту.

Про це повідомляє AP, інформує "Європейська правда".

У демонстрації, яку організатори назвали "маршем миру", взяли участь прихильники Орбана з усієї Угорщини та сусідніх країн.

Вони пройшли вздовж Дунаю в Будапешті від культового Ланцюгового мосту до острова Маргарет, розмахуючи прапорами і плакатами з написом "Ні війні".

Реклама:
 
AP

У виступі перед прихильниками Орбан повторив свою тезу, що для його партії настав час "окупувати Брюссель" і трансформувати європейський підхід до підтримки України, яка бореться з повномасштабним вторгненням Росії.

"Ми можемо уникнути війни, тільки якщо угорські виборці підтримають уряд. Ми повинні виграти європейські вибори так, щоб брюссельські бюрократи в страху відчинили перед нами двері міста і поспіхом покинули свої кабінети", – сказав угорський прем’єр.

Він також додав, що виступає за перемогу на президентських виборах у США колишнього очільника Білого дому Дональда Трампа.

У своїй промові він заявив, що перемога Трампа в листопаді призведе до того, що він і адміністрація США сформують "трансатлантичну мирну коаліцію", яка може покласти край бойовим діям в Україні.

Нещодавно Орбан виступив проти ініціативи деяких західних країн дозволити Україні бити наданою союзниками зброєю по території РФ.

Читайте також статтю "ЄвроПравди" про конкурента Орбана Петера Мадяра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: