У Латвії 2025 року збільшать зарплати президенту та членам уряду

Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 13:03 —

У 2025 році зростуть зарплати президента Латвії, а також членів уряду, депутатів Сейму і самоврядувань країни.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Delfi з посиланням на агентство LETA.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті уряду Латвії, базова зарплата обраних та затверджених Сеймом посадовців зросте на 6% – з 1205,71 євро до 1278,05 євро.

Максимальна зарплата до вирахування податків у президента країни, глави Сейму, прем'єр-міністра, голови Конституційного суду та голови Верховного суду країни у 2025 році становитиме 8 946 євро на місяць замість сьогоднішніх 8 440 євро.

Реклама:

Зарплати міністрів складуть 7 922 євро замість нинішніх 7 475 євро, а зарплати депутатів Сейму зростуть до 4473 євро від 4220 євро цього року.

Зарплати голів дум міст державного значення й країв, якщо на відповідній території проживає менше ніж 20 тисяч осіб, до вирахування податків наступного року становитиме 5 368 євро, порівняно з 5044 євро зараз.

Днями у Латвії завершили службову перевірку, ініційовану на початку квітня прем'єр-міністеркою Евікою Сілінею, під час якої було оцінено обставини авіаперельотів колишнього глави латвійського уряду Кріш’яніса Каріньша.

Утім інформація після перевірки має обмежений доступ і наразі її деталі не розголошують.

Каріньшу довелося піти у відставку з поста глави МЗС після того, як стало відомо про витрати на приватні авіарейси, якими він регулярно користувався, коли був прем'єр-міністром.

На посаді нового міністра закордонних справ Сейм затвердив Байбу Браже.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: