До "об’єднаного фронту" грузинської опозиції приєдналися вже 17 партій

Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 08:25 —

Вже сімнадцять опозиційних політичних сил у Грузії приєдналися до так званої "Грузинської хартії" – плану спільних дій, запропонованого президенткою Саломе Зурабішвілі перед виборами з метою збільшити шанси роздробленої грузинської опозиції. 

Про це повідомляє "Новости Грузия", пише "Європейська правда".

Станом на цей час "Грузинську хартію" підписали практично усі опозиційні партії і п’ять незалежних депутатів. Документ запропонувала президентка Саломе Зурабішвілі з метою максимально розширити електорат опозиції перед парламентськими виборами, що пройдуть восени. 

Основні пункти передбачають, що у разі перемоги опозиції на виборах ці партії погоджуються сформувати тимчасовий непартійний уряд, провести реформи та повернути Грузію на європейський шлях і через кілька місяців скласти мандати, щоб провести ще одні парламентські вибори у більш демократичному та вільному середовищі. 

Реклама:

Документ підписали Партія зелених, партії "За справедливість", "Дроа", "Гірчі – більше свободи", "Європейські демократи", "Закон і справедливість", "Лело", "Ахалі", "Громадяни", "Ана Долідзе для народу", "Свобода – дорога Звіада Гамсахурдіа", "Стратегія Агмашенебелі", "Європейська Грузія", Республіканська партія, Єдиний національний рух, рух "Держава для народу" і Національна демократична партія.  

Нагадаємо, у понеділок спікер парламенту Грузії підписав скандальний проєкт закону "Про прозорість іноземного впливу", а у керівній партії пригрозили блокувати діяльність громадських організацій, які проігнорують його вимоги. 

Громадські організації Грузії збираються оскаржувати закон у судах. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: