Росія про MH-17: недостатньо довести, що Бук привезли з РФ, головне – наміри

Вівторок, 7 березня 2017, 12:36

Російська Федерація, захищаючи свою позицію в Міжнародному суді ООН, наполягає, що у України немає підстав для звинувачень в суді, оскільки ті, хто надали для використання ракетний комплекс "Бук", не мали наміру збивати саме цивільний літак.

Таку позицію зайняли у своїх виступах в Гаазі представники РФ, повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, один з представників РФ у процесі, глава департаменту з питань нових викликів та загроз Ілля Рогачов наголосив, що звинувачення за конвенцією про фінансування тероризму державою вимагає не лише факту терористичного акту, і навіть не лише надання допомоги тим, хто його вчинив, але також того, щоби спонсор "мав наміри або знав про даний теракт". "Тобто має бути або намір, або знання", - додатково наголосив він.

Також запрошений російською стороною юрист Самуель Вордсворс, що представляв у вівторок детальнішу правову позицію РФ, наголосив, що в епізоді з постачанням в Україну комплексу "Бук" Україна не надала наказів щодо виконання цих вимог.

"Мало бути усвідомлення того, що Бук постачається саме для атаки на цивільний літак. Але Україна стверджує лише, що був поставлений з Росії, і нічого більше", - пояснив він.

Також він наполіг, що, виходячи з повідомлень ЗМІ, бойовики мали намір збивати військові українські літаки, а не цивільний авіалайнер.

Водночас, він не став визнавати, що ЗРК "Бук" був і справді поставлений з російської території, наголосивши, що Росія ставиться з недовірою і сумнівом щодо результатів розслідування, оприлюднених Міжнародною слідчою групою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.