4 вересня 2021

Новини
17:57
фотоНа ЛГБТ-марші в Литві поліція затримала 18 людей
18 осіб затримала поліція під час ЛГБТ-маршу в Каунасі, другому за чисельністю населення місті Литви.18 осіб затримала поліція під час ЛГБТ-маршу в Каунасі, другому за чисельністю населення місті Литви.
17:12
Катар анонсував відкриття аеропорту в Кабулі для цивільних рейсів
Посол Катару в Афганістані розповів, що аеропорт Кабула знову запрацював для прийому гуманітарної допомоги, і скоро відновляться також цивільні рейси. 
16:52
Кулеба розповів, що Байден сказав Зеленському стосовно вступу в НАТО
Президент США Джо Байден на зустрічі з Володимиром Зеленським у Вашингтоні повторив позицію, заявлену членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО,  однак про конкретні терміни щодо членства мова не йшла.
16:31
Кулеба не виключає нових угод зі США щодо зброї на додачу до Javelin
Вже цього року Україна отримає партію бронебійних систем "Джавелін" від США, однак глава МЗС Дмитро Кулеба не виключає нових домовленостей зі Сполученими Штатами щодо інших видів оборонного летального озброєння.
15:41
У Німеччині прозвітували про 61% повністю щеплених від коронавірусу
Понад 61% жителів Німеччини повністю вакциновані від коронавірусу.
14:58
США розсекретять документи про розслідування терактів 11 вересня
Президент США Джо Байден у п'ятницю наказав розсекретити документи, які стосуються розслідування ФБР терактів 11 вересня.
14:36
фотоВ аварії потяга і мікроавтобуса в Туреччині загинули 6 людей
У суботу в результаті зіткнення вантажного поїзда і мікроавтобуса на північному заході Туреччини шестеро людей загинули і ще сім отримали поранення.
13:50
В Іспанії стривожені драматичним таненням льодовиків у Піренеях
Льодовики Піренеїв, найпівденніші в Європі, ймовірно, перетворяться в крижані плями у наступні два десятиліття через зміни клімату.
13:22
Мера Риги оштрафували на 70 євро через конфлікт інтересів
Бюро з питань запобігання та протидії корупції (KNAB) Латвії наклало адміністративний штраф у розмірі 70 євро на колишнього депутата Сейму, нинішнього мера Риги Мартіньша, через конфлікт інтересів.
12:18
В Кабулі від "святкової" стрільби талібів загинули 17 людей
Інформаційні агентства повідомили в суботу, що не менше 17 осіб було вбито в ході стрільби в Кабулі на честь святкування того, що, за повідомленнями, бойовики "Талібану" захопили провінцію Панджшер
11:50
У МВС Польщі прокоментували смерть українця після затримання поліцією 
Віцеміністр Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік наголосив на важливості розслідування смерті 25-річного Дмитра Никифоренка у витверезнику в Вроцлаві після затримання поліцією. 
11:17
Учасник штурму Капітолію, відомий як "шаман" QAnon, визнав провину
Учасник штурму будівлі Конгресу США 6 січня цього року Джейкоб Ченслі, більш відомий як "шаман" конспірологічного руху QAnon, визнав на суді свою провину.
10:44
У Фінляндії вводять обмеження для електросамокатів
У Фінляндії запроваджують обмеження для використання електросамокатів, щоб запобігти нещасним випадкам з ними.
10:26
Німеччина евакуювала з Кабула осіб, які несуть "потенційну загрозу безпеці"
У МВС Німеччини повідомили, що у літаках бундесверу, які евакуювали людей з Кабула, в країну прибули також люди, яких німецька влада охарактеризувала як таких, що "несуть потенційну загрозу безпеці".