16 березня 2019

Статті
Ліки проти "жовтих жилетів": куди заведе Францію національний діалог Макрона
Історичних прикладів загальнонародних консультацій такого масштабу практично не існує. Макрон завершує першу фазу "загальнонаціонального діалогу" - процесу, який має стати відповіддю на протести "жовтих жилетів" (рос.).
Новини
17:46
Лоукостер Ernest Airlines відкрив ще один рейс з Києва до Італії
Згідно з повідомленням, рейси будуть виконувати раз на тиждень з 16 по 30 березня і двічі на тиждень, щовівторка і щосуботи, починаючи з 2 квітня.
17:24
Качинський рішуче відкинув права ЛГБТ
Лідер польської правлячої партії "Право і справедливість" використав ворожу риторику, виступаючи проти прав ЛГБТ.
17:04
Албанські демонстранти пішли на штурм парламенту
Прихильники албанської опозиції зіткнулися з поліцією, намагаючись штурмувати будівлю парламенту на знак протесту проти уряду, який вони звинувачують у корупції та зв'язках з організованою злочинністю.
16:04
фотоПожежі, сутички, погроми: "жовті жилети" загострили ситуацію в Парижі
Під час протестів у Парижі спалахнула пожежа у приміщенні розташованого біля Єлисейських полів банку. Вогнеборцям довелося рятувати матір та її дитину з квартири поверхом вище.
15:48
В Італії розслідують вбивство свідка у справі Берлусконі про проституцію
Смерть в Італії марокканської моделі Іман Фаділ, яка була регулярним гостем секс-вечірок колишнього прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі, розслідують як можливе вбивство.
14:49
Греція засудила коментарі Ердогана щодо порушень авіапростору
Міністерство закордонних справ Греції розкритикувало коментарі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який заявив, що його країна буде реагувати щоразу, коли грецькі винищувачі літають над Егейським морем.
14:30
Генерала ВПС США призначили головнокомандувачем Об'єднаних сил НАТО в Європі
Північноатлантична рада призначила на посаду Верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерала Тода Волтерса.
14:08
фотоТисячі албанських демонстрантів вимагають відставки уряду
Прихильники албанської опозиції проводять акцію протесту проти уряду, який вони звинувачують у корупції та зв'язках із організованою злочинністю.
13:35
фото, відео"Жовті жилети" зіткнулися з поліцією в Парижі
У суботу протестувальники французького руху "жовтих жилетів" зчепилися з поліцією біля Тріумфальної арки в Парижі. Це вже 18-ті поспіль вихідні протестів проти президента Еммануеля Макрона.
12:55
Віце-прем'єри Італії не дійшли згоди щодо купівлі F-35 у США
Сальвіні прокоментував слова другого віце-прем'єра Луїджі Ді Майо, який в п'ятницю знову виключив будь-який "обмін" між реалізацією програми купівлі американських винищувачів F-35 та вимогами США щодо участі Рима в новому китайському Шовковому шляху.
12:20
Росія відповість на нові санкції ЄС за атаку в Керченській протоці - МЗС
Москва відповість ЄС за індивідуальні санкції проти восьми громадян Росії у зв’язку з керченською агресією.
12:03
Туреччина не визнає "референдум" в Криму і допомагатиме кримським татарам - МЗС
Анкара зазначає, що "становище кримських татар, корінного населення Криму, залишається для нас пріоритетом".
11:39
Чехія купить військові вертольоти в американської компанії - заступник міністра
Вибір на користь США звузив коло можливих постачальників. Міністерство оборони скасувало тендер на вертольоти 2017 року і планувало запустити новий ще влітку 2018-го, враховуючи заявників з Німеччини та Італії. 
11:19
Баварських поліцейських відсторонили від служби через антисемітські відео
У Німеччині триває розслідування стосовно 13 співробітників поліції Мюнхена: п'ятьох з них тимчасово відсторонили від виконання службових обов'язків, і ще вісьмох перевели в інші відділення.
10:50
МЗС Естонії про анексію Криму: РФ прагне контролювати весь Чорноморський регіон
"Крим став плацдармом для російських збройних сил, які прагнуть контролювати весь Чорноморський регіон і тим самим закріпити російський вплив у ширшому регіоні", - заявив міністр.
10:15
Словаччина обирає нового президента
На пост президента у першому турі виборів претендують 13 кандидатів, понад 4,45 млн громадян, які мешкають вдома і за кордоном, можуть проголосувати. Вибори коштували понад 12,7 мільйонів євро.
09:05
Венеціанка нагадала Україні про проблему з е-декларуванням активістів
Європейська комісія за демократію через право (відома як "Венеціанська комісія") ухвалила висновок про проблеми з поводженням держави із громадськими організаціями, у якому йдеться зокрема про Україну.