Греція засудила коментарі Ердогана щодо порушень авіапростору

Субота, 16 березня 2019, 14:49

Міністерство закордонних справ Греції розкритикувало коментарі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який заявив, що його країна буде реагувати щоразу, коли грецькі винищувачі літають над Егейським морем.

Про це пише Ekathimerini.

"Спроби Туреччини порівнювати польоти турецьких військових літаків, які порушують національний суверенітет Греції, з місіями ідентифікації та перехоплення військово-повітряних сил Греції, спрямованими на захист національного суверенітету, є абсолютно неприйнятними", - сказано в повідомленні міністерства.

"Турецькі військові літаки порушують грецький національний повітряний простір майже щодня, зокрема через маловисотні польоти над населеними грецькими островами. Це практика, яку Греція систематично засуджує та про яку звітує, як у двосторонньому форматі, так і в компетентних міжнародних органах", - заявили в Афінах.

Міністерство додало, що правовий статус Егейського моря є "чітким і повністю закріпленим" у міжнародному праві та "не залишає місця для сумнівів".

Напруженість між Грецією з Туреччиною посилилася після того, як провідні турецькі політики знову поставили під сумнів суверенітет Греції в Егейському регіоні. Анкара і Афіни провели 2018 рік у суперечках та взаємних звинуваченнях через морські інциденти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: