17 березня 2019

Новини
17:43
В Естонії штаб-квартиру партії, яка формує коаліцію з націоналістами, обмалювали свастиками
У Талліні головний штаб Центристської партії, яка веде переговори про коаліцію з націоналістичною і євроскпетичною партією EKRE, обмалювали свастиками і нецензурними словами.
16:54
Півмільйона угорців вимагають в Орбана приєднання до Європейської прокуратури
Угорський опозиційний депутат Акош Гадгази з партії "Політика може бути іншою"  зібрав понад 470 тисяч підписів під петицією, яка чинить тиск на прем'єр-міністра Віктора Орбана, щоб він приєднався нового органу ЄС – Європейської прокуратури.
16:17
Німеччина: анексія Криму Росією – це фатальне правопорушення
Голова МЗС Німеччини Гайко Маас у 5-ту річницю незаконної анексії Криму назвав захоплення українського півострова "фатальним правопорушенням".
15:52
фотоПротестувальники заблокували адміністрацію президента Сербії
Протестувальники у Белграді утворили живий ланцюг навколо адміністрації президента країни, щоб не випустити Александара Вучич з резиденції.
15:26
фотоВ Румунії відкрили однометрову автомагістраль
Румунський підприємець Стефан Мандачі збудував автомагістраль завдовжки 1 метр на знак протесту проти слабкої дорожньої інфраструктури в країні.
14:46
Третього голосування щодо угоди про Brexit може не бути
Британський уряд не виноситиме на голосування Палати громад угоду про вихід Британії з ЄС, якщо угода не матиме достатньої підтримки серед консерваторів і депутатів північноірландської Демократичної юніоністської партії.
14:14
Порошенко обіцяє в разі перемоги підняти питання ПДЧ для України в грудні
Президент Порошенко в разі переобрання на другий термін обіцяє підняти питання надання Україні Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО на лондонському саміті Альянсу в грудні.
13:59
Мей закликала депутатів бути патріотами і підтримати її Brexit-угоду
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, якщо депутати не підтримають її угоду про Brexit до саміту Європейської ради в четвер, то Лондон не покине ЄС протягом багатьох місяців, "якщо взагалі коли-небудь покине".
13:15
фотоВ Мадриді пройшов багатотисячний марш на підтримку каталонських політиків
Тисячі людей мітингували в суботу в Мадриді на підтримку каталонських політиків і активістів, яких судять за їхні спроби добитися незалежності Каталонії від Іспанії в жовтні 2017 року.
12:34
фотоУ Кракові на будівництві біля Вавельського замку загинув українець
У Кракові на будівельних роботах, які відбуваються біля Вавельського замку, загинув 45-річний громадянин України.
12:15
МЗС Чехії виступило з твердою позицією щодо невизнання анексії Криму
До 5-річчя незаконної анексії Криму Росією у МЗС Чехії виступили з твердою позицією щодо невизнання окупації українського півострова.
11:55
фото, відеоСербія: правоохоронці силою прогнали демонстрантів з будівлі державної телекомпанії
У Белграді сербська поліція застосувала силу проти учасників антивладної акції протесту, які спочатку блокували, а потім зайшли в будівлю державного радіо і телебачення Сербії РТС.
11:27
Рада ЄС у понеділок проведе засідання, присвячене 5-ій річниці анексії Криму 
Рада ЄС у понеділок проведе окреме неформальне засідання, присвячене 5-ій річниці незаконної анексії Криму Росією.
10:58
Словаччина: за президентство поборються антикорупційна активістка і віце-президент Єврокомісії
До другого туру президентських виборів у Словаччині вийшли адвокат та антикорупційна активістка Зузана Чапутова, яка у першому турі легко обійшла усіх опонентів
10:30
Декларація ЄС до 5-річчя анексії Криму: тверда підтримка України і вимоги до Росії
Через п'ять років після незаконної анексії Криму та Севастополя Росією Європейський Союз залишається твердим у своїй прихильності суверенітету і територіальної цілісності України.
00:29
Проросійські кандидати не потрапили у другий тур словацьких виборів - опитування
Згідно з опитуванням, у другий тур президентських виборів у Словаччині виходять опозиціонерка Зузана Чапутова та віце-президент Єврокомісії Мілош Шефчович.