18 вересня 2014

Статті
Росія гальмує економічне відновлення Європи
«Крім сільськогосподарських компаній, які великою мірою залежать від експорту в Росію, можуть серйозно постраждати і транспортні, що доставляють товари з європейських країн у Росію», - підрахували в ЄБРР. Втім, вплив російських санкцій все ж має локальний характер. Тому банк покращив прогнози росту економіки більшості східноєвропейських країн.
Інтерв'ю
Елмар Брок: "Є питання - чи цікавить Путіна ціна?"
Якщо Путін піде з усієї України, але залишить собі Крим, то це, очевидно, є підставою для зменшення санкцій проти РФ... Скажу відверто, я з плином часу стаю все більш і більш песимістичним. Схоже, що Росія продовжить агресію, і це включатиме похід на Одесу, захоплення всього узбережжя та району дельти Дунаю...
Колонки
Інвесторам вже зараз потрібні реформи
Краще зменшити податки до 20-30%, але їх буде перераховувати до бюджету більшість платників. Треба допомогти бізнесу не думати про операційні ризики, а дати можливість сконцентруватися на виробництві продуктів з високою доданою вартістю. І тоді в Україну прийдуть не лише кредити, а й інвестиції.
Новини
21:45
АП не підтверджує інформацію про "погрози" Путіна
21:41
Канада виключила два російські банки зі списку санкцій
17:59
Порошенко попросив у США зброю та статус союзника поза НАТО
"Українська армія – єдине, що стоїть між реальністю мирного співіснування та жахом повернення до минулого століття", - сказав український президент.
17:01
Янукович та Азаров чекатимуть на оскарження замороження своїх активів 4 роки
Колишні українські високопосадовці, яким Рада Євросоюзу заморозила активи, можуть чекати на рішення Суду ЄС щодо оскарження цих санкцій до чотирьох років.
16:58
Могеріні закликає Путіна вивести війська з України
За її словами, "певні кроки були зроблені, але ситуація все ще досить хитка".
16:43
Фінські "зелені" вийшли з коаліції через контракт з Росією
Fennovoima має намір побудувати АЕС на півночі Фінляндії спільно з російським "Росатомом".
16:21
У суспільства є відчуття, що ЄС та США роблять недостатньо - Клімкін
"В українського суспільства є відчуття, чесно кажучи, що і США, і ЄС не роблять достатньо, щоб підтримати Україну", - сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
15:30
Росія хоче змінити свої зобов'язання в СОТ
"Наша країна має право з 1 січня наступного року ініціювати переговори щодо зміни своїх тарифних зобов'язань в рамках СОТ. Хотіли б одержати в цій частині вашу підтримку", - сказав глава Мінпромторгу на засіданні держради.
15:01
В Литві засідатиме військовий комітет НАТО
На зустрічі в п'ятницю і суботу обговорюватимуть виклики регіональній безпеці, операції, а також місії, що плануються найближчим часом.
14:17
ВиправленоШотландці не хочуть незалежності - опитування
Зокрема, за даними п'яти опитувань - YouGov, Panelbase, Survation, Opinium і ICM - за незалежність висловлюються 48%, в той час як проти можуть проголосувати 52%.
13:57
Бельгійські полісмени вийшли протестувати на вулиці Брюсселя
14 тис. бельгійських полісменів вийшли на вулиці Брюсселя протестувати проти пенсійної реформи.
13:42
Росія повинна чітко дотримуватися домовленостей щодо асоціації - МЗС
Під час зустрічі українська сторона підкреслила, що ухвалене спільне комюніке є "єдиним офіційним документом, в якому чітко визначаються кроки сторін, спрямовані на деескалацію напруженості в торговельно-економічних відносинах між Україною та РФ".
13:06
ЄП визнав європейську перспективу України та закликав виключити РФ з Swift
Європейський парламент також закликає країни ЄС скасувати заплановані угоди з Росією в енергетичному секторі, зокрема будівництво газопроводу "Південний потік", наголошується в проекті резолюції.
12:32
Путін відбив в українців бажання називати росіян братнім народом - Коморовський
"Росія здійснила велику помилку з погляду власних інтересів. Вона вирила траншею, наповнену кров'ю, ненавистю та кривдою. Українці протягом ще довго не дозволять росіянам називати себе братнім народом", - сказав польський президент.
12:22
Євродепутата, який голосував проти асоціації з Україною, покарали за расизм
Голова Європарламенту Мартін Шульц позбавив депутата від Польщі Януша Корвіна-Мікке платні за 10 днів за расистські висловлювання на засіданні під час однієї з літніх сесій. 72-річний депутат не отримає 3 тис. євро.
12:13
Євродепутат: Якщо Путін піде зі сходу України, санкції можуть бути зменшені
"Якщо Путін піде з усієї України, але не полишить Крим, то це, очевидно, є підставою для зменшення санкцій проти РФ", - відзначив голова комітету Європарламенту в закордонних справах Елмар Брок.
12:00
Німецька розвідка: Росія постачає системи ППО на Донбас
Росія ймовірно постачала сепаратистам на Сході України новітні системи протиповітряної оборони (ППО). Про це йдеться у відповіді німецького уряду з посиланням на інформацію Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND).
11:48
Рада ЄС юридично закріпить домовленості щодо Угоди про асоціацію
Рада ЄС планує юридично закрiпити домовленостi, досягнутi Україною, Росiєю i ЄС 12 вересня, про перенесення імплементації положень Угоди про асоцiацiю, що стосуються зони вiльної торгiвлi.
11:44
Росія може захопити все чорноморське узбережжя - Брок
"Схоже, що Росія продовжить агресію, і це включатиме похід на Одесу, захоплення всього чорноморського узбережжя та району дельти Дунаю", - зазначив голова комітету Європарламету у закордонних справах Елмар Брок
11:19
Обама сподівається, що Велика Британія збереже єдність
"Сполучене Королівство є виключним партнером для США і "силою добра в мінливому світі", - сказав Обама.
11:02
Росія визначилася: остаточні вимоги до ЄС щодо Угоди про асоціацію готові
Росія висунула три вимоги щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. РФ наполягає на юридичному оформленні відтермінування початку тимчасового застосування домовленостей за Угодою.
10:52
ОновленоПутін: Я можу увійти до Варшави, Риги, Вільнюса і Бухареста - ЗМІ
"Якби я хотів, то ввів би протягом двох днів війська не лише в Київ, але й у Ригу, Вільнюс, Таллінн, Варшаву та Бухарест", - заявив Путін Порошенку.
10:16
ЗМІ: Японія посилить санкції проти Росії та відмінить візит Путіна
Водночас Японія намагатиметься "звести до мінімуму" негативний ефект заходів на вирішення територіального питання з Росією.
10:14
ЄБРР погіршив прогноз падіння ВВП України до 9% у 2014 році
Європейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз падіння української економіки до 9% у 2014 році, замість запланованих 7%.
10:09
Уряд знайшов формулу виконання Угоди, яка не дратуватиме РФ - джерело
У середу ввечері в Кабінеті міністрів відбулася нарада представників міністерств, долучених до європейської інтеграції, під час якої були погоджені зміни до плану виконання Угоди про асоціацію.
09:56
Обама: Присутність президента України в Білому домі - послання Путіну
З точки зору президента США, його зустріч з Порошенком буде коштувати тисячі слів, як англійською, так і російською мовами.
09:50
Конгрес США прийняв резолюцію про підтримку України
Палата представників конгресу США ухвалила резолюцію на підтримку України.
09:45
Рада Європи визнала присутність російських військ в Україні
У МЗС України вважають таке рішення безпрецедентним.
09:18
США виділить Україні $34 млн технічної допомоги
Уряди України та США уклали угоду про виконання завдань у сфері розвитку, згідно з якою заплановано виділення Україні $34 млн.
09:00
"Газпром" заявив про нездатність задовольнити попит в ЄС
"Газпром" наполягає на коригуванні обсягів поставок в межах договірних лімітів.
08:46
Сікорський: Україна та ЄС відступили перед силою Москви
Відповідаючи на запитання про амністію для проросійських терористів та плани надання спеціального статусу деяким регіонам Донбасу, підконтрольним терористам, Сікорський наголосив, що влада у Києві та Євросоюз піддалися аргументові сили.
08:37
Канада надасть Україні кредит на $200 млн
У найближчі дні грошові кошти будуть надані однією виплатою після офіційного запиту, отриманого від органів влади України.