Росія хоче змінити свої зобов'язання в СОТ

Четвер, 18 вересня 2014, 15:30

Росія хоче почати переговори з СОТ щодо зміни своїх зобов'язань.

Про це Мінпромторг Росії попросив президента Володимира Путіна, пише РІА "Новости" з посиланням на главу міністерства Дениса Мантурова.

"Наша країна має право з 1 січня наступного року ініціювати переговори щодо зміни своїх тарифних зобов'язань в рамках СОТ. Хотіли б отримати в цій частині вашу підтримку", - сказав міністр на засіданні держради, звертаючись до глави держави.

"Ми повинні будемо переглянути митно-тарифне регулювання. Зараз розглядається питання про збільшення ставок ввізного мита щодо ряду позицій до рівня зв'язування в рамках СОТ, при цьому опрацьовується можливість зниження мит на окремі види сировини і комплектуючих, необхідних для випуску фінальних зразків промислової продукції", - сказав він.

Раніше глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що Росія готуватиме позови до СОТ з приводу нових пакетів санкцій ЄС та США.

Нагадаємо, що досі СОТ відомий лише один випадок масштабного перегляду умов членства в організації. Три роки тому Україна заявила про бажаня переглянути митні ставки по 372 позиціям.

Така заявка викликала протести більшості членів СОТ, які звинуватили уряд Миколи Азарова у намаганні розвалити міжнародну торгову систему. Врешті-решт ця заявка, хоча і не була відкликана, більше не згадується на торгових переговорах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.