30 червня 2019

Новини
20:39
Країни Східної Європи хочуть заблокувати обрання Тіммерманса главою Єврокомісії
Вишеградська четвірка – Польща, Угорщина, Чехія та Словаччина – домовилася заблокувати обрання президентом Єврокомісії нідерландця Франса Тіммерманса.
17:46
Російська продукція здає позиції на литовському телебаченні
Комісія литовського радіо і телебачення (КЛРТ) повідомила, що кількість російської продукції у програмах литовського телебачення зменшується.
17:23
фотоІспанське містечко влаштувало традиційну "винну битву" – вилили 70 тис. літрів вина
В іспанському місті Аро, розташованому у виноробному регіоні Ріоха, в суботу відбулась традиційна винна битва.
16:50
Посол: звільнення моряків справді входило до умов повернення РФ у ПАРЄ
Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба підтвердив, що серед умов, які РФ повинна була виконати для повернення до ПАРЄ, було звільнення українських полонених моряків, однак згодом європейці відступили від цієї вимоги.
16:08
Наступним главою Єврокомісії найімовірніше стане Тіммерманс - джерела
Нідерландський політик-соціаліст Франс Тіммерманс, найвірогідніше, може стати наступним главою Єврокомісії, заявили європейські дипломати та чиновники у неділю — за кілька годин до зустрічі лідерів ЄС, де буде обговорюватись призначення очільників топ-інституцій блоку.
15:24
фотоВійськові з 9 країн-членів і партнерів НАТО проходять курс гірської підготовки в Грузії
У Грузії військові з дев'яти країн-членів і партнерів НАТО проходять річний базовий курс гірської підготовки.
14:55
Макрон пообіцяв Путіну приїхати в РФ на День перемоги – росЗМІ
Президент Франції Еммануель Макрон, за повідомленнями російських ЗМІ, пообіцяв, що приїде в Москву у 2020 році на відзначення 75-річчя Дня перемоги.
14:25
У Польщі розкрили основні положення нової міграційної політики
МВС Польщі пропонує, щоб нова міграційна політика країни зосередилась на сьогоднішніх проблемах ринку праці, оскільки у найближчому майбутньому Польщі може знадобитися значне збільшення пропозиції робочої сили.
13:54
В Албанії відбуваються місцеві вибори, які бойкотує опозиція
У неділю в Албанії відбуваються місцеві вибори – вони проходять в умовах напруженого політичного конфлікту влади з опозицією, яка бойкотує голосування.
13:14
фотоМадрид: тисячі людей вимагали відновити обмеження для "брудних" авто
У суботу тисячі демонстрантів вийшли на вулиці Мадрида, щоб виступити проти рішення новообраного мера-консерватора скасувати обмеження щодо забруднення автомобілів.
12:45
Меркель про стан свого здоров’я: Я в порядку
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила в суботу, що їй немає чого сказати про стан її здоров’я окрім того, що вона в порядку.
12:18
Трамп і Кім зустрілися втретє: результати перемовин
Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати та Північна Корея домовилися продовжити переговори про денуклеаризацію Корейського півострова.
11:55
Спека в Європі, що забрала життя 8 людей, подекуди починає спадати
У неділю в деяких частинах Європи почався довгоочікуваний спад температур, який приніс полегшення в райони, де протягом майже тижня панувала аномальна хвиля тепла.
11:30
Лідери ЄС знову спробують домовитись про нове керівництво топ-інституцій Євросоюзу
У неділю 30 червня глави держав і урядів країн ЄС зустрінуться на спеціальному саміті в Брюсселі, щоб обговорити призначення керівників найвищих інституцій блоку.
10:59
фото, відеоТрамп став першим президентом США, що ступив на територію КНДР
Президент США Дональд Трамп зустрівся у неділю з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином на території демілітаризованої зони між Північною та Південною Кореями.
10:34
фото, відеоУ Тбілісі пройшов 10 день протестів: вимагають відставки глави МВС
Кілька тисяч людей в суботу ввечері взяли участь в протестній ході "Марш свободи" в центрі Тбілісі, вимагаючи відставки міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарії.