31 жовтня 2014

Новини
19:07
1 листопада починається застосування Угоди про асоціацію – спільна заява
"Ми вітаємо початок тимчасового застосування важливих частин Угоди про асоціацію між Україною та ЄС із 1 листопада 2014 року. Це відповідає прагненням українського народу, який засвідчив свою підтримку тіснішим відносинам з Європейським Союзом, у тому числі зовсім нещодавно під час парламентських виборів 26 жовтня", - йдеться в заяві.
18:37
Дещиця розпочинає роботу послом наступного тижня
Очікується, що наступного тижня Дещиця вручить вірчі грамоти президенту Польщі Броніславу Коморовському та розпочне роботу на посаді посла.
18:34
Британія виплатить 350 мільйонів за боргами Першої світової війни
17:18
ЄК опублікувала рішення про продовження безмитного режиму для України
Юридично важливим було завершити цю процедуру до 1 листопада включно, в іншому разі українські експортери зіткнулися б з неочікуваними вимогами сплачувати мито в бюджет Євросоюзу.
16:45
БАРРОЗУ ЙДЕ З ПОСАДИ з подяками від європейських політиків
Під час свого перебування на посаді Баррозу довелося стикнутися з такими викликами, як тривала економічна криза, яка переросла в кризу єврозони, російсько-грузинська війна, газова криза 2009 року, скочування України до диктатури та, зрештою, з російсько-українською війною.
16:28
Фінський експорт в Росію різко впав
Фінський експорт продовольчих та промислових товарів у Росію скротився на 22%, в порівнняні з ситуацією рік тому.
16:10
У Британії порушили кримінальну справу проти міністра уряду Азарова
Велика Британія арештувала активи та порушила кримінальну справу щодо колишнього міністра екології та природних ресурсів уряду Миколи Азарова - Миколи Злочевського.
15:47
Початок видачі біометричних паспортів можуть затримати - експерт
"Державна міграційна служба фактично завалила політику підготовки до візової лібералізації щодо видачі закордонних паспортів", - заявив заступник керівника правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук.
15:15
РФ продовжує дестабілізувати Україну - генсек НАТО
"Запланові "вибори", організовані збройними повстанськими групами в частині Донецької та Луганської областей в неділю підірвуть зусилля, спрямовані на вирішення конфлікту. Вони порушують закони України та прямо суперечать Мінській угоді", - відзначає Генсек.
14:55
У польському сеймі помітили російського шпигуна
Камери відеоспостереження зафіксували присутність російського шпигуна на засіданні спеціальної комісії з енергетики та енергоресурсів польського сейму.
14:50
В Італії знайшли заміну Могеріні
Новим міністром закордонних справ Італії стане представник правлячої Демократичної партії Паоло Джентілоні. Згідно з інформацією, призначення повинне відбутися 31 жовтня, о другій половині дня.
13:55
Латвійські молочники погрожують Брюсселю страйками, якщо не буде допомоги
Латвійські виробники молочної продукції погрожують проведенням страйків у Вільнюсі та Брюсселі, якщо ЄС не надасть їм фінансову допомогу через російське ембарго.
13:53
Яценюк доручив побудувати трубу, що збільшить реверс з Польщі
"Завдання наступне: готуємо проект, терміново провести переговори з ЄІБ та ЄБРР про фінансування проекту. Термін я ставлю, щоб ми в 2016 ввели в експлуатацію, це реально", - сказав він.
13:33
Франція має намір виконати контракт щодо "Містралів" - російські ЗМІ
"Урядові структури і військове відомство Франції по-різному дивляться на ситуацію з виконанням контракту на постачання російського ВМФ універсальних десантних кораблів типу "Містраль". Однак, Міноборони Франції займає тверду позицію, що цей контракт повинен бути виконаний", - заявив представник французької сторони.
13:18
ЄС звернувся у СОТ з позовом проти Росії
Євросоюз ініціював у Світовій організації торгівліторгівельну суперечку з Росією з приводу тарифів на сільськогосподарську та промислову продукцію.
13:09
Прибічники "кримнаша" планують отримати Шенген попри заборону ЄС
Заступник голови Громадської палати Криму додав, що питанням отримання віз для нього буде займатися Міністерство закордонних справ Росії.
13:03
ЄС компенсує Україні збитки, якщо РФ не виконає газові домовленості
Відповідні гарантії були закріплені у листі президента Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу на ім’я президента України Петра Порошенка.
12:39
Україна просить ЄС накласти на Порєченкова візові санкції та арешт активів
В листі йдеться, що дії Порєченкова створювали "безпосередню загрозу життю українських військовослужбовців". Окрім цього, його діяльність "підриває територіальну цілісність та суверенітет України".
12:29
Президент Румунії "категорично вимагає" громадянство Молдови
"Так, категорично, я буду вимагати, щоб мені надали громадянство Республіки Молдова, я вже обговорив з паном президентом Тімофті кілька днів тому це питання", - зазначив Бесеску.
12:25
ПАРЄ засуджує проведення "виборів" у "ДНР" та "ЛНР"
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) засуджує проведення так-званих "виборів" у самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".
12:05
Посол США: російські військові та розвідка все ще в Україні
"Є абсолютно очевидним, що російські військові, російська розвідка продовжують діяти на українській території. Продовжують діяти групи найманців, чеченців, бойовиків з-за кордону", - сказав він.
11:25
Bombardier заморозив проект будівництва літаків з РФ
"В даний час умови створення спільного підприємства в Росії несприятливі. Враховуючи політичну та економічну ситуацію в Росії, ми поки відклали цей проект в бік", - сказав глава компанії П'єр Бодуен під час телефонної конференції 30 жовтня.
10:48
Після масових протестів Угорщина відмовилася від податку на інтернет
Прем’єр-міністр Угорщини Виктор Орбан в п’ятницю вранці у радіозверненні оголосив, що його уряд відмовляється від ідеї впровадження "податку на інтернет". "Ми не комуністи, у нас народна влада. Тому податок просто не може бути впроваджений у такій формі", - додав прем’єр.
10:42
Іспанія вводить "податок на Google"
Парламент Іспанії схвалив зміни до закону "Про інтелектуальну власність", які зобов'язують Google платити новинним агенціям та виданням за появу посилань на них у пошуковій стрічці.
10:16
ЄС виділив кошти на підтримку газових проектів у Східній Європі
Більше половини коштів, виділених ЄС на енергетику, підуть на побудову газової інфраструктури в країнах Балтії та Центрально-Східної Європи.
10:15
Посол США в Україні невдоволений тим, що Київ зволікає з санкціями
Посол США в Україні Джеффрі Пайетт незадоволений тим, що Європа та США ввели санкції проти Росія, а Україна досі з цим зволікає.
10:00
Котування нафти поновили падіння
Протягом четверга, до закриття ринку, грудневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures опустилися на $0,88, ціна нафти склала $86,24 за барель. Вночі падіння продовжилося, станом на 5:40 за лондонським часом ціна знизилася ще на $0,36 - до $85,88 за баррель.
09:55
"Вибори" на Донбасі шкодять врегулюванню конфлікту - Меркель та Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель вважають, що заплановані на 2 листопада "вибори" на Донбасі ставлять під загорзу мирне врегулювання конфлікту на сході України
09:38
Продан: ЄК буде гарантом виконання сторонами газового договору
Підпис голови Єврокомісії під тристороннім газовим протоколом буде гарантією його виконання сторонами, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
09:25
Болгарія та Австрія сподіваються на продовження проекту "Південного потоку"
Президенти Болгарії та Австрії вважають, що "Південний потік" допоможе диверсифікувати поставки газу, і сподіваються, що нова Єврокомісія дозволить продовжити проект, який буде здійснюватися відповідно до вимог європейського законодавства та Третього енергетичного пакету.
09:02
МЗС Швеції пропонує МЗС Ізраїлю меблі від ІКЕА
Міністр закордонних справ Швеції Маргот Валльстрьом заявила, що готова надіслати меблі від ІКЕА міністру закордонних справ Ізраїлю Авігдору Ліберману.
08:50
Польські підприємства відмовляються від російського газу
08:38
Ракетний есмінець США залишив Чорне море
Ракетний есмінець США залишив Чорне море після проведення ряду маневрів, метою яких був заклик до миру та безпеки у регіоні.
00:10
ОновленоУКРАЇНА, РФ і ЄС ПІДПИСАЛИ ЗИМОВИЙ "ГАЗОВИЙ ПАКЕТ"
Україна, Росія і Єврокомісія підписали юридично зобов'язуючий тристоронній протокол, зафіксувавши домовленості щодо постачання в Україну російського газу протягом зимового сезону 2014-2015 років.