Україна просить ЄС накласти на Порєченкова візові санкції та арешт активів

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 12:39

Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв письмово звернувся до Європейського союзу з проханням внести в європейський санкційний список російського актора Михайла Порєченкова.

Про це "Європейській правді" заявили в прес-службі представництва України при ЄС.

"31 жовтня у листі на адресу керівництва Європейської служби зовнішньої діяльності Костянтин Єлісєєв закликав ЄС належним чином відреагувати на кричущі злочини відомого російського актора Михайла Порєченкова біля українського аеропорту міста Донецька", - повідомили у представництві.

В листі йдеться, що дії Порєченкова створювали "безпосередню загрозу життю українських військовослужбовців". Окрім цього, його діяльність "підриває територіальну цілісність та суверенітет України".

"Подібні дії підпадають під критерії запровадження Європейським союзом персональних санкцій, зокрема заборони на в’їзд та замороження активів", - вважає Костянтин Єлісєєв.

В листі також звертається увага на те, що під час обстрілу позицій українських військових росіянин вдягнув шолом з написом "ПРЕСА", що "свідчить про цинічне зловживання і порушення міжнародних норм у сфері безпеки журналістів".

Костянтин Єлісєєв висловив сподівання, що зухвалі та неприйнятні дії російського актора не залишаться поза увагою ЄС та знайдуть адекватну рішучу реакцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.