Європейські фермери виступили проти подальшої боротьби з пестицидами

Середа, 11 червня 2014, 13:01

Національні фермерські профспілки, Асоціація захисту злаків і Конфедерація сільськогосподарської індустрії об’єднали зусилля, щоб роз’яснити шкоду, яку завдають виробництву продуктів харчування надто строгі правила регулювання використання пестицидів в ЄС.

Ці організації розпочали спільну кампанію під назвою "Здоровий врожай" в рамках заходів, приурочених до вирощування злаків у 2014 році.

Перший звіт показав, що з 2001 року європейські компанії втратили більше половини з 850 активних інгредієнтів, що використовуються для захисту злаків.  Цей список включає гербіциди Trifluralin та Isoproturon, котрі все ще використовуються о всьому світу.

Неонікотиноїди, інша група пестицидів, також ризикують бути забороненими через їхній негативний вплив при виробництві борошна.

Передбачається, що половина з 422 пестицидів, що залишилися, також будуть заборонені протягом наступних п’яти років роботи Європейського парламенту.

Віце-президент фермерської профспілки Британії, Гай Сміт, зазначив, що "вже загнане в кут британське рослинництво буде відправлене у занепад, якщо британські фермери продовжуватимуть втрачати доступ до ключових матеріалів захисту рослин".

Відповідь від Європейської комісії поки отримана не була. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: