Intel заплатить €1.06 млрд. штрафу ЄС

Четвер, 12 червня 2014, 12:50

Intel Corp. (INTC) програв Європейському Союзу в суді і тепер буде змушений заплатити €1.06 млрд. штрафу за неправомірне витіснення з ринку свого конкурента Advanced Micro Devices Inc. Про це повідомив Bloomberg в четвер, 12 червня.

 Суд загальної юрисдикції ЄС відхилив прохання Intel’у скасувати накладення штрафу за надання  знижки виробникам комп'ютерів, що використовували його чіпи і не купували продукти основного конкурента.

"Жоден з аргументів, висунутих Intel не приводить до висновку, що штраф, накладений є неправомірним", сказав суд. Розмір штрафу ЄС "знаходиться в нижній частині шкали" можливих штрафів.

Нагадаємо, що найбільший виробник  чіпів в світі стверджував на судовому засіданні два роки тому, що представники ЄС проігнорували докази невинності підсудних. Європейська комісія також була звинувачена омбудсменом ЄС у тому, що зустріч з Dell не була належним чином задокументована. Останнє звинувачення і було підставою для оскарження правомірності накладення штрафу.

Критика Intel про те, що Єврокомісія не в змозі провести запис зустрічі з одним з керівників корпорації Dell Inc. "не була такою, щоб довести Суду необхідність змінити суму штрафу", сказав суд.

Intel  "дуже розчарований" таким рішенням, сказала Софі Джейкобс, прес-секретар компанії в Брюсселі. "Це складний випадок, і рішення відображає це", додала вона. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.