Угоду про асоціацію України з ЄС буде підписано 27 червня - Барозу

Доповнено
Четвер, 12 червня 2014, 22:43

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу зателефонував Президенту України Петру Порошенку і заявив, що ЄС готовий підписати з Україною Угоду про асоціацію в Брюселі 27 червня.

"Повертаючись до угод з Україною, Молдовою і Грузією, які ми збираємося підписати в Брюсселі 27 червня, я хочу ще раз підтвердити намір ЄС вести переговори з Росією в разі, якщо є будь-які занепокоєння з російської сторони, щоб обговорити конкретні реалізації цих угод", - заявив Барозу під час свого візиту до Грузії, передає УНІАН.

Барозу в черговий раз розкритикував збройну агресію, яку Росія застосовує проти України. "Європейський союз вже кілька разів заявляв, і я хочу повторити, що сьогодні дуже важливо, щоб Росія припинила будь-які військові дії в цьому регіоні. Ми вважаємо, що незаконні збройні угрупування повинні роззброїтися, і закликаємо Росію відкликати дозвіл на застосування сили в Україні", - наголосив президент ЄК.

Президент Єврокомісії вірить, що останні спроби прямого діалогу між президентами України та Росії сприятмуть встановленні миру в регіоні

"Я подзвонив президентку Порошенку, щоб обговорити ситуацію в Україні. Я привітав його мирну ініціативу та прямі переговори з Росією. Той факт, що зараз Президент Порошенко та Президент Путін розмовляють напряму - є позитивним кроком вперед", - сказав Баррозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.