Фінляндія очікує зростання інтересу своїх підприємців до України після підписання Угоди з ЄС

Вівторок, 24 червня 2014, 15:54

Фінляндія очікує зростання інтересу своїх підприємців до України після підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом 27 червня, повідомляє Інтерфакс.

"Як ви знаєте, в п'ятницю відбудеться підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, власне, буде підписана економічна частина, і ми очікуємо зростання інтересу наших підприємців до України", — сказала посол Фінляндії в Україні Ар'я Макконен на зустрічі з головою Івано-Франківської обладміністрації Андрієм Троценком в Івано-Франківську у вівторок, 24 червня.

За її словами, в даний час основні інвестиції Фінляндії в Україні зосереджені на сході і навколо Києва.

"Тому можна сказати, що мої візити в Західну Україну були трішечки відкладені. Але я не могла не відвідати цей край, щоб сформувати для себе загальну картину і зрозуміти ситуацію, яка є в Україні", — розповіла посол.

Ар'я Макконен вважає, що питання про економічні зрушення в Україні вирішиться, коли буде подолана корупція і створене сприятливе бізнес-середовище.

Вона також висловила надію, що "мирний план Петра Порошенка спрацює і ситуація в країні заспокоїться".

"Звичайно, наші компанії самостійно приймають рішення, в яку країну інвестувати, за якими напрямками, в які галузі. Звісно, від імені посольства ми намагаємося їм допомогти і підказати пріоритети того чи іншого регіону, тому що на сьогоднішній день Україну не дуже добре знають у Фінляндії", — пояснила посол.

Голова дипломатичної місії також зазначила, що на Прикарпатті її вразили щирі і гостинні люди та мальовничі пейзажі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.