Расмуссен і Клімкін обговорили практичні кроки з посилення обороноздатності України

Середа, 25 червня 2014, 14:43

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен і голова МЗС України Павло Клімкін обговорили список практичних кроків щодо посилення обороноздатності України та розвитку армії і сектору безпеки.

Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України, відповідна зустріч відбулася в середу, 25 червня, в Брюсселі.

"Генеральний секретар НАТО представив Клімкіну прийнятий союзниками список подальших практичних кроків, спрямованих на посилення обороноздатності нашої держави та розвиток її збройних сил та сектору безпеки", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили графік взаємодії на високому та найвищому рівні на найближчу перспективу.

Глава МЗС України подякував генсеку НАТО "за активну, відверту і послідовну підтримку Альянсом України, в першу чергу, у важкі часи агресії з боку РФ, і засвідчив готовність української сторони до подальшої активної взаємодії з метою протидії традиційним та новим викликам безпеки на євроатлантичному просторі і поза його межами ".

"Було підтверджено спільне розуміння того, що недавні агресивні дії РФ щодо України є викликом безпеці не лише нашої держави, але і всього євроатлантичного співтовариства", - підкреслюється в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.