Контактний офіс українських аналітичних центрів у Брюсселі закликає регіональні НДО приєднуватися

Середа, 25 червня 2014, 16:16

Офіс зв'язку українських аналітичних центрів у Брюсселі запрошує до співпраці регіональні організації.

Про це в інтерв’ю ЄвроПравді повідомила засновник Офісу Олена Пристайко.

Наразі в команді 25 аналітичних центрів — як київських, так і регіональних. З них дев'ять стали повноправними членами, решта — лишаються у статусі спостерігача.

Усі члени зобов’язуються сплачувати членські внески: 600 євро на рік для членів, 300 євро на рік — для асоційованих членів. Можливе індивідуальне членство для дослідників, за 100 євро в рік.

Як вважає Пристайко, участь у такому об’єднанні цікава саме для регіональних аналітичних центрів.

"Саме на них орієнтований статус асоційованого члена з меншою сумою внеску. Скажімо чесно: київські експерти хоч якось представлені в Брюсселі, їх тут знають. А вони знають, як можна знайти європейського партнера. Цей досвід є і в регіональних організацій, але поки не на такому рівні. Офіс може їм допомогти в цьому", — прокоментувала вона.

У Брюсселі наразі необхідні знання про регіони України, оскільки за європейськими мірками Україна — велика країна, і знань про неї бракує. Саме тому є інтерес до регіонів, реалізації проектів у співпраці з місцевими аналітичними центрами.

Контактний офіс українських аналітичних центрів почав працювати на початку весни в Брюсселі. Мета цієї структури — полегшити українським експертам доступ до європейської влади і європейського ринку аналітики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.