Франція мусить скоротити дефіцит бюджету – Єврокомісія

Вівторок, 3 червня 2014, 10:18

Франція повинна вжити заходів, щоб скоротити дефіцит бюджету до 3%, відповідно до ліміту, встановленого ЄС, попередила  Єврокомісія від час представлення рекомендацій країнам-членам Європейського Союзу в понеділок у Брюселі. Зокрема, комісія хоче, щоб Франція скоротила державні витрати і податки.

Суворе попередження в щорічних рекомендаціях Комісії було висунене 26-ти з 28-ми країн ЄС, за винятком Греції і Кіпру, оскільки ці держави числяться в рятівних програмах.

Перший кінцевий термін для скорочення дефіциту до 3% у Франції минув у 2013 році. За прогнозами, даний показник залишатиметься на рівні 3,9% ВВП в 2014, після чого впаде до 3,4% в наступному році.

"Ризики для цілей уряду можуть погіршитися", попереджає доповідь Комісії з фінансів Франції, додаючи, що "частина додаткових заходів по 2014, оголошених у програмі, залишаються неприйнятими, а запланований обсяг заощаджень на 2015 рік дуже амбітним".

Якщо Франція не візьме до уваги попереджень Комісії і не скоротить борг і рівень дефіциту, вона ризикує бути оштрафованою на 0,2% ВВП.

Президент Франції Франсуа Олланд, Соціалістична партія котрого на виборах обіцяла збільшити податки для великого бізнесу і розширити соціальні виплати, опинився під подвійним тиском  -  з боку виборців і Брюсселя.

Він вже оголосив про скорочення податків для компаній на €30 млн., якщо вони пообіцяють найняти нових робітників і продовжувати інвестування, тоді як нещодавно призначений прем’єр-міністр Мануель Вальс пообіцяв скоротити податки для робітників.

"Значні короткострокові заощадження не можуть бути досягнуті без значного зниження видатків на соціальне забезпечення", йдеться в доповіді Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.