РФ відмовляється визнавати ветеринарні сертифікати України та Молдови

Вівторок, 1 липня 2014, 17:56

Россільгоспнагляд планує з 1 вересня перевести поставки піднаглядної продукції з України та Молдови на єдині ветеринарні сертифікати Митного союзу.

Листи з пропозиціями щодо проведення консультацій з цього питання українським і молдавським колегам Россільгоспнагляд надішле 2 липня.

"Оскільки після підписання документів з Євросоюзом ці країни автоматично вийшли з угоди СНД про співпрацю в галузі ветеринарії, ми вважаємо за необхідне перевести їх на ветеринарні сертифікати Митного союзу, за якими ми працюємо з іншими країнами", - заявив "Інтерфаксу" керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

Голова Россільгоспнагляду пояснив, що поставки продукції за ветеринарним посвідченням припускали спрощену форму. "У нас була якась подоба внутрішньої торгівлі, тепер необхідно перейти на міжнародний рівень, відповідно, з більш жорсткими вимогами", - сказав він.

Як вважає Сергій Данкверт, процес переходу на нові документи займе не менше двох місяців "з сьогоднішнього дня". "Торгівля поки буде йти за старими посвідченнями, але з 1 вересня ми будемо вимагати ветсертифікат Митного союзу захищеної форми", - пояснив він.

За словами російського чиновника, про те, що Україна і Молдова не дотримуються угоди, свідчить і той факт, що Молдова дозволила поставки продукції з Румунії, а Україна - свинини з Польщі, де реєструвалася африканська чума свиней.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.