Пентагон надасть велику партію військового обладнання для української армії

Четвер, 10 липня 2014, 09:50

Пентагон впродовж наступних двох місяців відправить до України велику партію військового обладнання та засобів захисту, найбільш затребуваних для проведення АТО.

Про це повідомив у середу під час виступу на слуханнях у Сенаті США помічник міністра оборони країни Дерек Чоллет, передає Укрінформ.

"Протягом наступних двох місяців ми закупимо та відправимо до України 150 приладів нічного бачення, 150 тепловізорів, 1 тис. кевларових шоломів, п'ять роботів-саперів та ще 96 радіостанцій", - зазначив представник Пентагону.

Він констатував, що загалом з початку кризи США виділили Україні $33 млн на так звану нелетальну допомогу. Це включає вже надіслані понад 1,9 тис. аптечок, 80 радіостанцій, 1 тис. матраців, 5 тис. одиниць обмундирування, 2 тис. бронежилетів.

Крім того, Чоллет зауважив, що Сполучені Штати в межах військової співпраці з Україною надають їй підтримку ще у двох напрямах. Йдеться, передусім, про проведення навчань та підвищення бойової підготовки, а також реформування українським керівництвом оборонних інституцій.

"Україна для нас має значення. Це європейська країна, що межує з державами-членами НАТО", - зауважив Чоллет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.