Сенатори США критикують Обаму за нерішучість щодо санкцій проти Росії

Четвер, 10 липня 2014, 10:33

Сенатори від Демократичної та Республіканської партій критикують президента США Барака Обаму за нерішучість в санкціях щодо Росії. Натомість Обама хоче синхронності в санкціях з ЄС.

Про це пише Washington Post.

Сенатори вимагають більш рішучих дій у відповідь на російську агресію в Україні. Вони критикують адміністрацію Обами за нерішучість і слабкість та закликають активізувати міжнародні структури для обмеження президента РФ Володимира Путіна в його діяльності. 

"Ви постійно говорите про санкції, але ми й досі не бачимо їх у дії", - наголосив сенатор-республіканець Боб Коркер і назвав політику Держдепу "слабкою та нерішучою".

Як раніше повідомляла ЄвроПравда, уповноважена Державного департаменту США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд пояснила, що влада США не вдається до нових обмежувальних заходів стосовно Росії, оскільки хоче діяти у тісній співпраці з європейськими союзниками.

"Я думаю, що нашим пріоритетом наразі є бажання тісно співпрацювати з європейцями, щоб рухатися далі, тому що таким чином санкції будуть більш жорсткими", - сказала вона під час виступу на слуханнях у сенатському комітеті із закордонних справ.

Сенатори від Демократичної партії хвилюються, що США та країни ЄС можуть так і не дійти згоди щодо синхронності в санкціях, про які заявляла раніше Вікторія Нуланд.

Зокрема, демократ Роберт Менедеш запитав Нуланд, що буде, якщо США не дійдуть згоди з європейськими партнерами? 

Вона відповіла, що в разі незгоди в питанні санкцій між США та європейцями Путін побачить нерішучість європейців і вважатиме, що йому все зійде з рук. "Ми не повинні цього допустити", - резюмувала Нуланд. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: