У країн ЄС є доба, щоб заперечити проти додаткових санкцій щодо Росії

Четвер, 10 липня 2014, 13:32

Країни Євросоюзу мають можливість до полудня п'ятниці подати свої заперечення проти введення додаткових санкцій щодо Росії.

Про це повідомила в четвер агенція Bloomberg.

У повідомленні наголошується, що в разі відсутності заперечень нові заходи набудуть чинності.

Раніше повідомлялося, що Комітет постійних представників ЄС включив додатково 11 імен до санкційного списку у зв'язку з українською кризою.

Фігурантам "чорного списку", який досі налічував 61 людину, заборонений в'їзд до ЄС, а їхні активи в країнах ЄС у разі виявлення заморожуються.

За даними джерела "Інтерфаксу", новими фігурантами санкційного списку стали в основному лідери ополченців сходу України, а також один або два громадянина РФ. Очікується, що їхні імена опублікують вже 12 липня, після чого санкції набудуть чинності.

Глави держав і урядів країн ЄС на саміті 27 червня обіцяли ввести нові санкції проти Росії у випадку, якщо Москва не вплине на ополченців сходу України і не змусить їх припинити вогонь.

Однак рішення про економічні санкції можуть прийняти тільки перші особи країн ЄС, які зберуться на позачерговий саміт 16 липня. Комітет постійних представників ЄС на рівні послів повноважний лише розширювати санкційний список фізичних осіб і організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.