Росія хоче змінити текст УА та перешкодити її імплементації - документ

П'ятниця, 11 липня 2014, 10:57

Під час тристоронніх переговорів щодо торговельної угоди між Україною та ЄС, що відбудуться у п’ятницю 11 липня, Росія налаштована переконати сторони не починати імплементацію Угоди про асоціацію та змінити її положення, аби усунути "негативні наслідки" для РФ.

Про це повідомляє Euobserver.

Про такий розвиток подій свідчить проект спільної заяви, поширений російською стороною серед європейських інститутів.

Передбачається, що Росія наполягатиме на публікації даного тексту у вигляді спільного комюніке після завершення переговорів.

Текст проекту заяви містить фразу "три учасники… погодилися" щодо ряду заходів.

Одна із запропонованих ініціатив – це створення експертних "консультативних" механізмів, на котрі мала б вплив кожна зі сторін.

Також говориться про те, що консультації матимуть на меті визначити "заходи, котрі могли пом’якшити негативні наслідки такої імплементації для Росії, її економічних операторів, включаючи зміни до Угоди про асоціацію, якщо це буде необхідно".

"Допоки такі заходи не будуть погоджені в тристоронньому порядку, торговельна і економічна частини Угоди про асоціацію не повинні набирати чинності", - повідомляється в документі.

Нагадаємо, що у тристоронніх переговорах братимуть участь міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, глава МЗС України Павло Клімкін та єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гюхт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.